Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович просить Ющенка не кидатися словами

Вівторок, 13 березня 2007, 19:31

Прем'єр-міністр Віктор Янукович готовий до публічної дискусії з президентом України Віктором Ющенком з приводу виконання Універсалу національної єдності.

Відповідаючи на питання журналістів у вівторок у Рівному з приводу заяви Ющенка про невиконання прем'єром положень Універсалу національної єдності, Янукович підкреслив, що політикам необхідно "відповідати за свої слова".

"Я вважаю, що кидатися словами кому завгодно, у тому числі і президентові України не потрібно. Якщо потрібно по цьому питанню провести дискусію у відкритому ефірі, перед українським народом, я готовий провести цю дискусію і відповісти на всі питання привселюдно з президентом", - сказав Янукович.

У той же час президент Віктор Ющенко вважає великою помилкою для влади, що вона відмовилася виконувати положення Універсалу національної єдності.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок у Житомирі.

За словами Ющенка, жодне з положень Універсалу не виконане і навколо нього продовжується "спекуляція".

Говорячи про роботу опозиції, президент ще раз підкреслив, що її поведінка повинна бути узгодженою.

За його словами, якщо представники опозиції бачать, що виконавча влада не в змозі вирішити будь-яке питання, то вона повинна змусити владу через діалог, через "круглий стіл" вийти на рішення даної проблеми.

Ющенко підкреслив, що "влада повинна чітко бачити пріоритети, які консолідують сили незалежно від кольору".

Він підкреслив, що, можливо, є одним з українських політиків, який найбільше вірить в Універсал.

Ющенко вважає реальним втілення в життя положень спільної заяви БЮТ і "Нашої України", яка була підписана в понеділок у Києві.

Він ще раз нагадав, що робота над удосконаленням Конституції України повинна проходити в робочих комісіях, які необхідно створити поза стінами парламенту.

"Якщо в нас є розуміння, як нам раціонально і швидко вийти із ситуації, ми усі до одного повинні сповідати філософію створення єдиної комісії. Вона повинна починатися не зі стін парламенту. Вистачить нам писати Конституцію під себе", - відзначив президент України.

Як повідомлялося, у понеділок лідери фракцій БЮТ Юлія Тимошенко і "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко підписали спільну заяву про наміри.

Як заявила Тимошенко, у заяві об'єднана опозиція вимагає визнати, що внаслідок політреформи країна виявилася в політичній кризі, і пропонує сформувати нову конституційну комісію.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування