Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценка можуть посадити на 12 років

Середа, 14 березня 2007, 09:11

Екс-міністри внутрішніх справ Микола Білоконь разом із Юрієм Луценком можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності у справі про незаконну видачу вогнепальної зброї колишнім керівництвом МВС.

Про це у вівторок повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на головне слідче управління Генпрокуратури.

Також до відповідальності може бути притягнутий і перший заступник Білоконя Василь Жук.

Реклама:

За даними управління, Генпрокуратура розширила коло фігурантів у кримінальній справі за фактом зловживання владою і службовим становищем колишнім керівництвом МВС.

Крім того, слідчий з особливо важливих справ ГПУ Андрій Медведєв відзначив, що в ході слідства було виявлено наказ, який встановлює порядок нагородження вогнепальною зброєю осіб, які не є співробітниками правоохоронних органів.

"Цей наказ був навмисне і незаконно засекречений, щоб уникнути його перевірки правоохоронними органами. Ми провели експертизу, розсекретили його, що зайняло якийсь час", - пояснив Медведєв.

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією видання, йдеться про затвердження положення про нагородження відомчими відзнаками МВС "Вогнепальна зброя" і "Холодна зброя", підписане керівництвом МВС 24 квітня 2004 року.

Після розсекречування, справу було перекваліфіковано з "перевищення влади або службових повноважень", що передбачає до 10 років позбавлення волі, на "зловживання владою або службовим становищем, скоєні працівником правоохоронного органу", що передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Після цього, за словами Медведєва, була порушена окрема кримінальна справа за фактом зловживання владою і службовим становищем керівниками МВС за період з 1 січня 2004 року по дійсний час.

Уточнювати, хто з колишніх керівників МВС фігурує в даній кримінальній справі, пан Медведєв не став. "Ця справа фактова. Про прізвища поки говорити не будемо", - сказав він.

У той же час, у Генпрокуратурі відзначають, що розслідувана кримінальної справи не може стати причиною початку процедури оголошення міжнародного розшуку Білоконя.

"За фактовою справою в розшук ніхто не може з'являтися. Поки він не буде переведений у статус обвинувачуваного, він не може бути оголошений у розшук", - пояснили в Головному слідчому управлінні.

Як відомо, у 2005 році Білоконь виїхав за межі України і, за неофіційними даними, одержав російське громадянство. У міжнародний розшук він оголошений не був.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...