Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко обіцяють Януковичу "лом"

Середа, 14 березня 2007, 09:29

Член БЮТ Йосип Вінський заявляє, що антикризова коаліція намагається всіма можливими методами перевести депутатів з опозиції на свій бік для того, щоб сформувати конституційну більшість у парламенті.

"Так, я думаю, вони (коаліція) будуть намагатися повністю узурпувати владу саме таким чином. Заради конституційної більшості, яка дасть їм можливість ухвалювати будь-які рішення і долати вето, вони готові піти на будь-які кроки. Правда, їм потрібно "зацікавити" більше 60 осіб з "Нашої України" і БЮТ, а це досить складна задача", - сказав Вінський в інтерв'ю "Известиям в Украине".

Він також сказав, що для виконання цієї задачі "задіяний дуже серйозний потенціал: і адміністративний, і фінансовий".

"І, хоча спікер Мороз переконаний, що "прагматичні депутати" з БЮТ і "НУ" встануть на бік антикризової коаліції, я точно знаю, що в нашій фракції всі абсолютно адекватно оцінюють можливість такої "співпраці". І депутатів, які добровільно, без тиску перейшли б у коаліцію, у нашій фракції немає. Та й у "Нашій Україні" теж", - відзначив депутат.

Водночас він не зміг відповісти на запитання, скільки депутатів з БЮТ і "Нашої України" можуть піддатися тиску з боку антикризової коаліції і перейти на її бік.

"Складно сказати. Адже ця група ризику визначається не ментальністю депутатів, а силою тиску на них. А яка межа сили опору або сили волі моїх колег, я не знаю", - сказав Вінський.

Говорячи про можливість проведення дострокових виборів до парламенту, депутат зазначив, що для цього є як політичні, так і юридичні підстави.

"Якщо говорити в широкому сенсі, то існують політичні, юридичні підстави, а також такі, котрі пов'язані із безпекою країни. Сьогодні безпека країни під загрозою, і це може дати президенту можливість адекватно задіяти певні механізми. Звичайно, в рамках Конституції", - сказав він.

"Що стосується юридичних підстав, то ми вважаємо нинішній Кабінет міністрів нелегітимним як мінімум з двох причин. По-перше, він не до кінця сформований, адже досі немає міністра закордонних справ. По-друге, деякі нинішні міністри з великим запізненням зняли з себе депутатські повноваження. Це може стати формальним приводом до відставки уряду і, як наслідок, розпуску парламенту", - додав Вінський.

На його думку, підстав для дострокового припинення повноважень нинішньої Верховної Ради достатньо, "питання — у політичному виборі президента".

Вінський також відзначив, що в можливості проведення дострокових виборів не останню роль відіграє Конституційний Суд.

"Якщо КС ухвалить правове рішення, це буде правильно. Якщо ж він заблокує цей шлях, буде задіяний "принцип лому", - сказав він, додавши, що "цим ломом буде населення".

"Українці цілком адекватно оцінюють ситуацію і розуміють, що являє з себе сьогоднішня влада", - сказав Вінський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Суд зупинив ліцензію "Нафтогазу" на розподіл газу на Черкащині: компанія подала апеляцію
18:23
ППО, артилерія, далекобійна зброя: Зеленський на "Рамштайні" назвав потреби України
18:16
Сили оборони Півдня: Ворог після довгої паузи вивів ракетоносії в Чорне море
18:13
Менше 2 місяців на посту: Зеленський перевів командувача сил підтримки ЗСУ на іншу посаду
18:05
2,5-метрова сітка замість краєвиду Фудзі: в Японії борються з туристами-порушниками
17:47
НБУ знизив тарифи на видачу готівки
17:16
Торік на утримання Чорнобильської зони відчуження витратили менше коштів, ніж планували
17:14
Неонатальна допомога малюкам: хто може скористатися та де надають такі послуги
17:07
"Радіо Свобода": українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси партії "Єдина Росія"
17:00
Сума вкладів українців у банках у березні зросла на 20 мільярдів – Фонд гарантування
Усі новини...