Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не зможе допомогти опозиції, але шукає можливість?

Середа, 14 березня 2007, 10:11

Президент Віктор Ющенко розглядає можливість внесення на розгляд Верховної Ради деяких законопроектів опозиції як першочергових.

Про це заявив представник президента в парламенті Роман Зварич в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Але практика, проте, показує, що навіть такі першочергові президентські законопроекти не розглядаються в Раді", - відзначив Зварич, наголосивши, що й вони голосуються для внесення до порядку денного.

"Це, як мені представляється, є грубим порушенням Конституції: навіщо ж тоді в Основному Законі глава держави отримує таке право, якщо його підмінює депутатське голосування?"

У той же час, Зварич заперечує, що Ющенко буде ветувати всі закони, які суперечать принципам об'єднаної опозиції.

"Президент не обмежений при формуванні своєї позиції, коли йому приходить на підпис якийсь закон з Верховної Ради. Але є рамки Конституції і законів України", - заявив Зварич.

"І є політичне бачення ситуації президентом, є його розуміння соціально-економічного розвитку держави. І в рамках цього він може користуватися правом вето і повертати закони в Раду зі своїми зауваженнями", - додав він.

На думку Зварича, нарада з БЮТ і "Нашою Україною" показала, що Ющенко "погоджується з більшістю позицій і пунктів спільної заяви і виходячи з цього буде керуватися діями під час підписання або накладення вето на парламентські закони".

Водночас, говорячи про внутрішню перебудову "Нашої України", він відзначив, що "сьогодні і блок, і партія виглядають згуртовано".

"Я б не хотів уживати слово "моноліт", тому що це чимось совєтським віддає... Але єдність у поглядах у членів партії очевидна", - підкреслив Зварич.

Також, говорячи про лідерство в партії Ющенка, він відзначив, що це "непросте питання", тому що Конституція забороняє президенту займати керівні посади в об'єднаннях громадян.

"Не буду лукавити: я шукав можливість так виписати статутні норми НСНУ, щоб глава партії не вважався "керівним органом"...Але сьогодні я не бачу правових підстав таке здійснити", - відзначив представник президента.

"І якби сьогодні президент запитав мене: "Романе, чи можу я очолити НСНУ?", то я б однозначно відповів: "Ні, Конституція це забороняє!", - додав Зварич.

При цьому він підкреслив, що "на якій би посаді не був Ющенко, який би формальний статус не був би в нього в партії, він є і залишається дійсним лідером "Нашої України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...