Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Фан-клуб" Медведька звинувачує Тимошенко у дівочій пам'яті

Середа, 14 березня 2007, 10:32

Українська асоціація прокурорів звинувачує БЮТ та "Нашу Україну" у безпідставності вимоги звільнити генпрокурора Олександра Медведька.

Так асоціація прокоментувала спільне засідання опозиційних фракцій за участі президента 12 березня, в ході якого було підписано заяву, в якій вимагається відставка керівників МВС та Генпрокуратури.

Асоціація обурена тим, що окремі політичні лідери демонструють зневажливе ставлення до принципу незалежності прокурора та презумпції невинності, що, за словами членів асоціації, "замість цілком доречного осуду знаходять підтримку і розуміння у глави держави".

"Українські правоохоронці вже давно звикли до нестримного прагнення політичних сил до встановлення "ручного управління" генпрокурором та підпорядкованими йому прокурорами", - йдеться в заяві.

"Лідери сучасної так званої парламентської опозиції мріють про безвольного, зручного та слухняного прокурора, який чітко та в строк виконуватиме політичні замовлення стосовно призначених політиками "бандитів", - додається у документі.

У асоціації зауважують, що "саме тому жодна політична PR-акція не минає без образ та погроз у бік прокурорів", а "не оголосити прокуратуру непрофесійною або корумпованою в інтерв'ю або газетній публікації - стає ознакою поганого тону для представників окремих парламентських фракцій".

Асоціація прокурорів зауважує, що вимога опозиційних сил про відставку Медведька не являє нічого нового, "при цьому, звісно, Юлія Тимошенко під час оголошення цієї чергової власної забаганки сором'язливо "забула" зазначити хоч якусь підставу, яка за законом є достатньою для звільнення генпрокурора з посади".

"Особливо прикро, що, виступаючи на спільному засіданні фракцій БЮТ і "Наша Україна", президент вкотре голослівно звинуватив Генпрокуратуру у бездіяльності, а всі силові структури у політизації та корупції", - йдеться в заяві.

Асоціація зауважує, що її звинувачують у закритті всіх "резонансних" справ, при цьому додає, що "народ України, юристи-практики і прокурори із задоволенням дізналися б про критерії, за якими "професіонали" президентської канцелярії поділяють справи на "резонансні" та "нерезонансні".

"Ми ж стверджували і стверджуємо, що закриваємо лише ті справи, де для прийняття такого рішення встановлені законні підстави, причому незалежно від їх "резонансу", - заявляє асоціація прокурорів.

"А сам так званий резонанс навколо певних кримінальних справ створюють самі політики, на свій розсуд бездоказово оголошуючи "бандитами" та "жуліками" всіх, хто виявив сміливість мати власний погляд на минуле, сьогодення та майбутнє нашої спільної країни", - додається у документі.

Асоціація прокурорів вже зверталася до президента з відкритим листом, висловлюючи підтримку генпрокурору Медведьку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування