Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук намагається повернути собі крісло?

Середа, 14 березня 2007, 10:53

Екс-голова адміністрації президента Кучми Віктор Медведчук подав позов до Шевченківського райсуду Києва про законність свого перебування на посаді члена Вищої ради юстиції.

Про це у середу пише газета "Україна молода", зазначаючи, що розгляд справи мав відбутися 12 березня.

Суть позову Медведчука, за даними газети, полягає в тому, що Вища рада юстиції не визнає його своїм членом.

"З Вищою радою юстиції Віктора Медведчука пов'язує його членство в останній. Тож логічно було припустити, що привід для судового розв'язання конфлікту лежить у площині того, вважати чи не вважати Медведчука й досі представником цього органу", - сказано в статті.

Медведчук був обраний до складу Вищої ради в 1998 році, будучи висуванцем з'їзду адвокатів. У 2004-му, під час Помаранчевої революції, шестирічний термін Медведчука добіг кінця.

"УМ" пише, що Медведчук спочатку намагався продовжити своє членство у Вищій раді юстиції висуненням Спілкою адвокатів, що є "фактично дітищем Медведука", однак "після 2004-го з'їзд адвокатів цього робити не став".

Водночас у члени Вищої ради юстиції Медведчука висунув з'їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Згідно із законодавством, наступним етапом затвердження Медведчука мала стати його присяга у Верховній Раді.

"Проте з'явитись у "свіжопомаранчевий" парламент він не ризикнув. А тим часом сплив встановлений законом двомісячний термін із дня висунення пошукача до моменту його присяги. Оскільки Медведчук так і не склав свою обітницю в присутності парламентаріїв, Вища рада юстиції не визнає його своїм членом", - пише газета.

Водночас Медведчук заявляв, що вже присягав перед депутатами в 1998-му і не бачить потреби повторювати цю процедуру вдруге.

Як відомо, обов'язки голови Ради юстиції виконує заслужений юрист України Лідія Ізовітова, а сам цей орган тривалий час перебуває при неповному складі своїх членів.

"Подейкують, що крісло, яке зараз умовно займає Ізовітова, є предметом сподівань Віктора Медведчука", - пише газета.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування