Медведько "нарив" ізраїльський паспорт Луценка

Середа, 14 березня 2007, 10:57

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявляє, що Генпрокуратура має у своєму розпорядженні дані про ізраїльське громадянство екс-міністра внутрішніх справ, лідера руху "Народна самооборона" Юрія Луценка.

Про це Кузьмін заявив у вівторок в інтерв'ю телеканалу "Інтер", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми одержали копію документу за підписом посадових осіб МВС Ізраїлю, у якому зазначено про те, що Луценко є з 1999 року громадянином Ізраїлю", - заявив заступник генпрокурора.

"Зазначені його адреса проживання і номер реєстраційного посвідчення і зазначені підстави, за якими він одержав громадянство", - додав він.

Для перевірки цієї інформації, за словами Кузьміна, Генпрокуратура звернулася із запитами в український МЗС, Інтерпол і МВС Ізраїлю.

У свою чергу Луценко спростував ці обвинувачення. "Перше: з березня по листопад 1999 року, - час, яким нібито датується моє громадянство в Ізраїлі, отримане в Тель-Авіві, - я працював у виборчій кампанії Олександра Мороза і жодного разу не залишав територію України", - зазначив Луценко.

На переконання екс-міністра, такими заявами Кузьмін хоче відвернути увагу суспільства від закритих ним резонансних кримінальних справ.

Разом з тим, Луценко пообіцяв допомогти слідству і з'ясувати в посольстві Ізраїлю коли і за яких обставин він міг одержати паспорт громадянина цієї країни.

Також в інтерв'ю Кузьмін повідомив про порушення кримінальної справи щодо Луценка за незаконну видачу зброї. Однак, за його словами, обвинувачення екс-міністру поки не пред'явлені, оскільки він не з'являється на допити.

Кузьмін наголосив, що канцелярія відправила 7 повісток, але екс-міністр їх ігнорує.

За його словами, є рішення Верховного Суду від 26 лютого 2007 року, за яким "закриття щодо Луценка адміністративної справи ... не означає, що в його діях немає складу іншого, у тому числі кримінального правопорушення".

У зв'язку з цим Генпрокуратура провела перевірку і порушила кримінальну справу.

Заступник генпрокурора відзначив також, що факти незаконної видачі зброї стосуються не тільки Луценка.

"Ці справи порушені (по видачі зброї). У тому числі й щодо Луценка, який видав незаконно таку кількість зброї, яку до нього не видавав жоден міністр", - сказав Кузьмін, додавши при цьому, що Луценко видав близько 100 пістолетів, у той час як його попередники - до десятка одиниць зброї за час перебування на посаді міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування