Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Фуршет" став на 20% французьким

Середа, 14 березня 2007, 11:03

Французька мережа "Auchan" придбала в Україні 20% мережі супермаркетів "Фуршет".

Про це "Auchan" оголосила у вівторок, повідомляє "Комерсант-Україна".

У рамках партнерства "Auchan" і "Фуршет" будуть розвивати в Україні мережу супермаркетів, а також створять два спільних підприємства – для розвитку мереж гіпермаркетів "Auchan" і торгово-розважальних центрів "Immochan".

Відповідно до домовленості, 66% акцій першого СП (оператора гіпермаркетів) буде належати "Auchan", 19% – групі "Фуршет" і 15% – голові наглядової ради ЗАТ "Фуршет" Ігорю Баленку.

У компанії, що розвиває ТРЦ "Immochan", "Auchan" буде контролювати 50% акцій, ще 40% дістануться Баленку, 10% – фінансовому партнеру, назва якого не розголошується.

У кожному з ТРЦ "якірним" орендарем буде або гіпермаркет "Auchan", або супермаркет "Фуршет".

За словами управляючого партнера "Euroventures Ukraine Fund" (управляє частиною інвестицій ЄБРР в Україні) Валерія Щекатурова, у процесі угоди двох рітейлерів ЄБРР остаточно вийде з капіталу "Фуршету".

"Ми продали 15% акцій, ще 5 відсотків надали пан Баленко і його партнери. Угода допоможе розвитку 'Фуршету' – Auchan дуже сильний гравець із гарним фінансовими коштами", - відзначив він.

Сума угоди не розголошується, однак джерело видання, знайоме з ходом переговорів, говорить, що компанія була оцінена з премією 15% стосовно ціни торішнього приватного розміщення "Фуршету", у процесі якого 100% компанії оцінили в 550 млн. дол. Таким чином, 20% мережі могли обійтися "Auchan" у 126,5 млн. дол.

Плани з розвитку в Україні в "Auchan" поки не коментують, однак прес-служба "Auchan Group" відзначає, що 20% акцій компанії досить, щоб мати право повноцінно брати участь в управлінні мережею.

У той же час, експерти вважають, що "Auchan" пішла на альянс із "Фуршетом" вимушено, тому що не змогла самостійно вийти на український ринок, але незабаром постарається довести пакет у "Фуршеті" до контрольного.

Французька "Auchan Group" є 10-ю за величиною роздрібною мережею у світі. Вона поєднує 393 гіпермаркети, 718 супермаркетів, а також низку торгових центрів "Immochan" у 12 країнах світу, зокрема в Росії й Польщі. Крім того, групі належить банк Accord. Обіг "Auchan" у 2005 році склав 33,6 млрд. євро.

"Фуршет" у 2006 році посів 3-е місце за обігом серед українських рітейлерів. Керує 69 магазинами в Україні й 1 у Молдавії. Виторг у 2006 році склав 481 млн. дол. До угоди єдиним акціонером мережі була англійська Anthousa Ltd, 78% якої належало засновнику "Фуршету" Ігорю Баленко та його партнерам, 15% – структурам ЄБРР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...