Росіяни купили meta.ua

Середа, 14 березня 2007, 11:47

Інвестгрупа "Русскіє фонди" та компанія Digital Sky Technologies придбали 51% акцій однієї з найбільших українських інтернет-компаній, що володіє пошуковою системою Meta.ua.

З купівлею "Мета", відзначають учасники ринку, "Русскіє фонди" та DST отримають контроль над 17% українського ринку інтернет-реклами, передає "Обком" за матеріалами "Комерсант-Україна".

51% акцій ЗАТ "Мета" "Русскіє фонди" та DST (колишній власник контрольного пакету російського порталу mail.ru) продав американський інвестфонд SigmaBleyzer.

Голова ради директорів "Русскіх фондов" Сергій Васильєв відмовився назвати суму угоди, повідомивши лише, що пакет акцій "Мета" був куплений на паритетних засадах з DST. Близьке до угоди джерело повідомило, що її сума склала 5-6 млн. дол.

За словами Васильєва, інвестиції в "Мета" обумовлені високими темпами зростання проникнення Інтернету в Україні, а також швидкими темпами зростання рекламного ринку в зоні ".ua".

"Уже сьогодні рекламу на українських сайтах розташовують понад дві тисячі рекламодавців. "Мета" - єдиний український пошуковик, що на рівних конкурує з "Яндексом" та "Google",- зазначає голова "Русскіх фондов".

Васильєв оцінює, що українська інтернет-аудиторія збільшується в середньому на 50% на рік і до кінця 2007 року в Україні буде нараховувати майже 6 млн. користувачів, а обсяг ринку інтернет-реклами перевищить 14 млн. дол.

Як відомо, ЗАТ "Мета", засноване в 1998 році, володіє одним з найвідвідуваніших інтернет-порталів України, який щомісяця відвідує 1,5 млн. користувачів.

У числі основних сервісів порталу - пошукова система по українському сегменту Інтернету, каталог сайтів, пошук по Інтернет-магазинах, система моніторингу новин з українських джерел, поштова система тощо. Пошукова машина meta.ua щомісяця обробляє понад 6 млн. запитів.

На частку "Мета" припадає близько 17% ринку Інтернет-реклами України. Обіг компанії у 2006 році склав біля 1 млн. дол.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування