Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати вирішили врегулювати тарифи "по-регіональному"

Середа, 14 березня 2007, 12:26

Верховна Рада має намір врегулювати встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги.

За відповідний законопроект регіонала Ярослава Сухого проголосувало в першому читанні 247 депутатів при необхідних 226, повідомляють "Українські новини".

Запропонований законопроект передбачає, що нормативи базисних витрат на централізоване постачання холодної і гарячої води і централізоване опалення будуть установлюватися на державному рівні Міністерством будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства.

На регіональному рівні органи місцевої влади будуть затверджувати ціни/тарифи на житлово-комунальні послуги з урахуванням нормативів базових витрат і пропозиція виконавців-виробників.

При цьому регіональні тарифи не повинні перевищувати базовий рівень більш ніж на 50%.

Законопроект передбачає, що субвенції із держбюджету на відшкодування втрат підприємств, пов'язаних з тарифами, які будуть нижче економічно обґрунтованого рівня, повинні надаватися з урахуванням стану житлово-комунального господарства в даному регіоні.

Установлення комунальних послуг регулюється законами "Про місцеве самоврядування", "Про житлово-комунальні послуги" і іншими нормативно-правовими актами.

Депутати оголосили про свій намір при підготовці проекту закону до 2 читання врахувати в ньому деякі положення проекту №3069, розробленого Юлією Тимошенко й Ольгою Бондар (БЮТ).

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування