Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський судитиметься зі ще однією газетою через "пасквілі"

Середа, 14 березня 2007, 12:36

Міністр транспорту Микола Рудьковський має намір звернутися до суду з приводу публікації в газеті "Україна молода", в якій ставиться під сумнів легітимність дипломів міністра.

Про це Рудьковський заявив журналістам після засідання Кабінету міністрів.

"Я думаю, що ми зараз знаходимося в демократичній Україні, і в судовому порядку мені вдасться довести, що та людина, яка писала пасквілі на мене, відповідатиме фінансово", - заявив міністр.

Крім того, Рудьковський сказав, що йому "шкода, що люди, близькі до секретаріату президента, знову витягають той бруд, яким мене поливала команда Кучми і позбавляла мене незаконним шляхом громадянства…"

При цьому міністр уточнив, що він історик і економіст, закінчив Чернігівський педагогічний інститут і Національний економічний університет.

Як повідомлялося, 13 березня газета "Україна молода" у статті "Проффесор-2" написала про те, що міністр транспорту і зв`язку Микола Рудьковський неодноразово фальсифікував свої біографічні дані і має підроблені документи про вищу освіту.

Зокрема, автор статті стверджує, що диплом про закінчення Чернігівського педінституту Рудьковський одержав "за фальсифікованими даними", оскільки був зарахований до ВУЗУ у вересні 1985 року, а диплом одержав у 1996 році. За цей час він фактично вчився неповних два роки.

У цей період, наголошується в статті, Рудьковський служив в армії, виїжджав на навчання до Москви, а потім до Австрії для навчання у Віденському університеті.

Крім того, під час влаштування на роботу в "Укргазпром" в 1997 році Рудьковський подав у відділ кадрів особистий листок і копію диплома про закінчення Російської економічної академії їм. Плеханова, де він нібито вчився в 1988-1993 роках.

За даними ж автора статті, Рудьковський у списках студентів, які закінчили академію в 1993 році, не значиться, його диплом зі вказаними серією і номером не відповідає встановленому на той час зразку і не видавався взагалі.

У липні 1998 року, за даними автора статті, Чернігівський обласний суд визнав Рудьковського не громадянином України, його паспорт – недійсним.

Рішення суду, за словами автора, дотепер не було опротестовано, що свідчить про незаконне отримання Рудьковським українського паспорта у 2000 році і, відповідно, українського громадянства.

Раніше Рудьковський подав позов на видання "Дзеркало тижня" через скандал із туркменськими опозиціонерами.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: