У Януковича вирішили полегшити життя партіям

Середа, 14 березня 2007, 13:15

Уряд має намір спростити невиправдано обтяжливу процедуру утворення неприбуткових організацій, як то політичних партій, громадських та благодійних організацій.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович по закінченню засідання Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба міністерства.

За словами міністра, законодавчий стан справ у цій сфері дискримінує неприбуткові види діяльності, ускладнює формування інститутів громадянського суспільства та гальмує реалізацію конституційного права громадян на свободу об‘єднання.

Відтак, Кабмін пропонуватиме спростити складну процедуру реєстрації громадських формувань та порядку набуття ними статусу юридичних осіб.

Зокрема, передбачається скасувати подвійну реєстрацію неприбуткових організацій та, відповідно, подвійну плату за реєстрацію. На сьогодні вона здійснюється за спеціальною процедурою в органах юстиції та за загальною процедурою у державного реєстратора.

За словами Лавриновича, процедура буде спрощена при реєстрації об’єднань громадян (у тому числі профспілок), благодійних організацій, політичних партій, творчих спілок, адвокатських об’єднань, а також торгово-промислових палат, бірж, інших установ та організацій.

Крім того, міністр повідомив, що Мін’юст пропонує розглядати запропоновані кроки як перший етап реформування системи реєстрації юридичних осіб.

Лавринович зазначив, що через певний час Мін’юст також запропонує на розгляд Кабміну концепцію її загального реформування.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування