Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не робили Україні скандальну пропозицію

Середа, 14 березня 2007, 15:29

США заявляють, що не пропонували Україні розмістити на українській території елементи протиракетної оборони.

Про це журналістам повідомив директор агентства протиракетної оборони Міністерства оборони США Генрі Оберінг.

"Ми не зверталися до України із проханням розмістити в себе будь-які елементи протиракетної оборони, запити такого характеру були адресовані тільки Чехії й Польщі", - сказав Оберінг.

З його слів, сьогодні в Європейського Союзу, а також в американських баз, розгорнутих на цій території, немає захисту від нових загроз.

"Я хочу підкреслити, що ми дуже стурбовані загрозою, що йде з боку Ірану", - сказав він.

Оберінг повідомив, що з метою захиститися від іранської загрози, США провели аналіз потенційних траєкторій ракетних пусків з боку Ірану на Європу й США.

"У результаті ми прийшли до висновку, що є 2 країни, де найбільше оптимально було б розмістити протиракетні елементи для протистояння цій ракетній загрозі. Недавно ми отримали дозволи почати обговорення розмістити до 10 ракет-перехоплювачів у Польщі й радар супроводу спостереження в Чехії", - сказав Оберінг.

Як повідомляло агентство, США направили в Україну фахівців із протиракетної оборони для роз'яснення громадськості планів з розміщення протиракетних баз у Європі.

Такі системи будуть розміщені в Польщі й Чехії.

2 березня прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив про зацікавленість України брати участь у створенні глобальної системи безпеки.

Раніше в доповіді державного департаменту США було заявлено про співробітництво з Україною у створенні глобальної системи протиракетної оборони, без уточнення, у чому саме полягає таке співробітництво.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування