Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дасть влаштовувати ігрища на своєму полі

Середа, 14 березня 2007, 19:28

Президент Віктор Ющенко заявляє, що не висуватиме іншу кандидатуру міністра закордонних справ.

Про це він заявив в інтерв'ю УТ-1 та ICTV у середу, відповідаючи на питання, чи можливий компроміс з цього питання.

"Перше питання – компроміс у чому? Є 5 кандидатур і компроміс у третій, четвертій треба шукати? Ні, так не стоїть питання. Варіантів немає! Є кандидатура, біля якої йде постановка питання", - наголосив президент.

"Одна сторона каже, що президент ще раз має висловити свої мотиви. І у вчорашній розмові з прем’єром, і раніше, коли ми торкалися цього питання з політичними силами, ми виходили з того, що кандидатура Огризка відповідає табелю диппрацівника найвищого рангу", - пояснив Ющенко.

За його словами, причина в тому, що декому "не вистачає ручного впливу на міністра".

"Мова йде про узурпацію чергової ділянки зовнішньополітичного спектру, який не належить до компетенції Кабінету міністрів. І звідси йде дискусія", - зазначив президент.

Він запропонував перевести дискусію в площину "А чому не Огризко?"

"Президент ніколи не буде джерелом нестабільності в країні, але, що стосується ігрищ, які відбуваються на полях, що належать до компетенції президента, то я хочу сказати, що в цих питаннях останнє слово буде завжди за президентом", - запевнив Ющенко.

Як відомо, після зустрічі з прем’єром та спікером президент заявив, що питання про призначення голови Міністерства закордонних справ врегульовано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування