У Цушка вже напоготові водомети й "восьминоги" для Луценка?

Четвер, 15 березня 2007, 07:44

Міністерство внутрішніх справ закупило спецзаходи на суму понад 25 млн. грн., зокрема – бронетранспортери і лазерні системи для придушення групових цілей.

Про це свідчить кошторис замовлення МВС на закупівлю додаткової спецтехніки для підрозділів спеціального призначення "Беркут", повідомляє "Комерсант-Україна".

У прес-службі МВС заявляють, що устаткування було отримано за заявкою, зробленою ще при Юрії Луценко в березні 2006 року. Однак прес-служба колишнього міністра внутрішніх справ стверджує, що замовлення було оформлено нинішнім керівництвом МВС у 2007 році.

Відповідно до документа, на зміцнення матеріально-технічного забезпечення "Беркуту" виділено понад 25 млн. грн., з яких більш ніж 21 млн. грн. – на зміцнення полків особливого призначення в Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях.

Відповідно до заявки, столичному "Беркуту", чисельність якого 574 чоловік, виділено, серед іншого, 574 додаткових бронежилети, 101 куленепробивний шолом, 100 протиударних шоломів із засобами зв'язку, 574 ізолюючих протигази, 4 одиниці бронетехніки (БТР-80), один водомет, а також 100 світлошумових пристроїв.

Усього для зміцнення матеріально-технічного забезпечення спецпідрозділів цих областей, а також київського підрозділу "Беркуту" виділено 10 бронетранспортерів, 5 водометів, 195 світлошумових пристроїв і понад тисячу бронежилетів.

Крім цього, для зміцнення спецпідрозділів "Беркуту" було вирішено закупити 975 електрошокерів, 50 поліцейських маркерів для стріляння легкими кулями, що містять речовину дратівної дії, 2500 таких куль, а також 27 багатофункціональних лазерних систем для придушення групових цілей "Восьминіг" вартістю 24 тис. грн кожна.

Видання відзначає, що термін виконання замовлень у кошторисі дописаний від руки, окремо напроти кожного найменування. Згідно з цими позначками, практично всі пункти кошторису мали бути виконані до 1 березня 2007 року.

У прес-службі МВС підтвердили, що спецустаткування для зміцнення матеріально-технічного забезпечення підрозділів спецпризначення "Беркут" вже отримано.

За словами депутата Партії регіонів Василя Грицака, що з 2001 по 2005 роки очолював департамент ресурсного забезпечення МВС, подібне замовлення неможливо виконати за один-два місяці, тому що "готової техніки в Україні немає".

Як відомо, раніше екс-міністр внутрішніх справ, лідер громадянського руху "Народна самооборона" Юрій Луценко заявив, що спец підрозділи "Беркут" у Києві і 4-х областях були додатково забезпечені матеріально-технічними засобами "напередодні маршу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News