Луценко затаскає прокуратуру по судах

Четвер, 15 березня 2007, 09:25

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко подав у суд скаргу з проханням скасувати постанову про порушення проти нього прокуратурою кримінальної справи за фактами корупційних діянь.

Про це він заявив у середу у вечірньому ефірі "1+1", повідомляє Ліга.

Дана кримінальна справа, на думку Луценка, "абсолютно надумана, нікому не потрібна, хіба що для політичних спекуляцій".

За його словами, до нього не зверталися представники силових структур, і не запрошували до слідчого прокуратури з приводу даної справи.

Луценко також нагадав, що ще минулого року той же слідчий прокуратури скасував постанову про порушення кримінальної справи в зв'язку з відсутністю в діях екс-міністра ознак кримінального злочину і пред'явив йому адміністративний позов.

"Адміністративних порушень немає, це вже встановив Верховний Суд. Крапка. Тепер цей слідчий знову виконує певні політичні замовлення, усієї нинішньої антикризової коаліції, той самий слідчий, що відкинув карні обвинувачення, хоче їх нав'язати. Це гра і не більше того", - сказав він.

Як відомо, 14 листопада 2006 року заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що Генпрокуратура, розслідуючи справу про вбивство співробітника УБОП Романа Єрохіна, знайшла факт корупційних діянь у роботі Луценка.

ГПУ передала в Печерський райсуд Києва для розгляду по суті два протоколи, складені за нібито корупційні діяння Луценка. В результаті 20 листопада Печерський районний суд Києва визнав провину Луценка в здійсненні двох корупційних правопорушень, однак, через тиждень Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського райсуду Києва.

Суд не знайшов у справі Луценка жодних доказів того, що глава МВС одержав пільги або особисту вигоду після присвоєння спеціальних звань і надання іменної зброї співробітникам міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування