Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Солана радить Януковичу і Ющенку дивитися в один бік

Четвер, 15 березня 2007, 10:35

Верховний представник Європейського Союзу Хав’єр Солана заявляє, що Україні необхідно отримати стабільний уряд і якомога згуртованішу політичну структуру.

Як заявив Солана в інтерв’ю Бі-Бі-Сі це потрібно, щоб стояти перед обличчям реформ і наближатись до цінностей та діяльності ЄС.

"У цьому напрямку я завжди буду тим, хто підтримає", - заявив Солана.

"Політична стабільність держави, ясність методів управління країною, її поступ – це дуже важливо, і не важливо те, що немає відношення до життя народу", - додав він.

"Добре управління, міцний уряд – це впливає на те, як реформи, спрямовані на процвітання держави, можуть бути втілені. І це – в інтересах народу", - наголосив Солана.

За словами представника ЄС, Україна – дуже важлива держава "з потрясаючим майбутнім, але треба навчатися доброму управлінню, щоб політичні партії мали чітку політичну структуру і не витрачали багато часу".

Він зазначив, що після минулих виборів вже було багато різних структур уряду, змін, конституційна реформа, зустрічна конституційна реформа.

"Якщо ви займаєте так багато часу на ці проблем, ви не зможете використати їх у тому, що ви повинні зробити", - відзначив Солана.

"А це – просування країни вперед, з реформами, з економікою, зі стабілізацією країни і з майбутнім наближенням до друзів. Це те, що, дійсно, важливо, і для чого ви повинні вкласти всю свою енергію", - наголосив представник ЄС.

Говорячи про фіксацію перспектив України у поглибленій угоді про співпрацю з ЄС, Солана зазначив, що в Україні "дуже прив’язані до того, щоб отримати назву, дату, але набагато важливіше – зробити те, що ви повинні зробити, а потім, у кінці поставити назву".

"Ви не отримаєте нічого, поклавши назву спочатку і не роблячи те, що наповнить назву реальним змістом. Ви повинні робити свою роботу, щоб просуватися вперед, а потім подивимося, як справи можуть бути названі чи маркіровані", - додав Солана.

Як відомо, Солана є одним із переможців загальнонаціональної української програми "Людина року-2006" за зміцнення партнерських та дружніх відносин між Україною та ЄС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування