Росіяни обурені, що їм не дають озброюватися на українській території

Четвер, 15 березня 2007, 11:07

Росія стурбована відсутністю можливості планової модернізації озброєння Чорноморського флоту.

Про це заявив статс-секретар, заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, повідомляє Обком із посиланням на Українські новини.

За його словами, головним для російської сторони є виконання Чорноморським флотом його прямого призначення, зокрема, забезпечення російських військово-політичних інтересів, участь у міжнародному співробітництві, у тому числі з метою протидії міжнародному тероризму.

"Для цього флот повинен мати можливість планової модернізації озброєння, свободи маневру, безперешкодного перетинання кордону", – сказав Карасін.

Він повідомив, що з цих питань російській стороні поки не вдалося домовитися з українською стороною.

"Наші партнери посилаються на інтереси тільки власної безпеки. Висловлюються побоювання, що можливе зростання військової потужності флоту може створити Україні проблеми на міжнародній арені", – сказав Карасін.

За його словами, кілька років тому російська сторона запланувала передислокувати з Північного флоту у Севастополь дизельний підводний човен проекту 877 замість списаного човна аналогічного класу.

Він зазначив, що базові угоди не виключають такої заміни, тому що кількісний і якісний склад флоту не змінюється.

"Українська сторона обіцяла підготувати проект відповідної угоди. І от після 3 років обіцянок приходить негативна відповідь", – заявив Карасін.

За його словами, українська сторона тоді повідомила, що проект не пройшов міжвідомче узгодження.

"Виходить, що український держапарат не впорався із підготовкою необхідного документу. Якось важко віриться в таку безпорадність", – сказав Карасін.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News