Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція проголосує за Огризка, якщо він заговорить російською

Четвер, 15 березня 2007, 11:38

Коаліція пропонуватиме прем’єру Віктору Януковичу і спікеру Олександру Морозу звернутися до президента Віктора Ющенка з проханням подати нову кандидатуру на посаду міністра закордонних справ.

Про це в інтерв’ю телеканалу "Рада" заявив заступник лідера фракції Партії регіонів Василь Кисельов.

"Було би самим розумним внести нову кандидатуру. Переконаний, що ми ще зберемося на свою політраду і запропонуємо прем’єр-міністру і Морозу переговорити з президентом і запропонувати йому внести нову кандидатуру", - сказав він.

"Це дуже серйозна посада. Так як сьогодні нас зіштовхнули і відкинули інтереси Росії... Ви знаєте, чого нам коштували заяви – Тимошенко і Томенко заявили, що ми будемо експортувати помаранчеву революцію в Росію – і ми побачили по ціні на газ, чи потрібен їм цей експорт. Таку політику проводити далі не можна", - додав Кисельов.

За його словами, у середу, після розмови з президентом, прем’єр Віктор Янукович звернувся до фракцій, які входять до складу коаліції, з проханням "поговорити в групах".

"Ми зібралися і побачили, що багато депутатів не сприймають (кандидатуру Огризка), тому голосування було перенесено", - сказав Кисельов.

"Значна частина нашої фракції не сприймає голосування. Я думаю, для того, щоб переконати їх (депутатів) голосувати, потрібні більш вагомі аргументи".

На питання, які саме аргументи має пред’явити коаліції Огризко, Кисельов відповів:

"Він перш за все повинен вивчити російську мову. Коли до нього звертаються російською мовою, він вперто відповідає українською. Коли його запитують, він вперто гне свою лінію".

"Навіть не це головне, якою мовою говорити, а головне те, що він говорив. Він сьогодні зайняв одну сторону, однієї політичної сили, однієї гілки влади", - додав він.

Крім того, за його словами, перед голосуванням "не було враховано декілька моментів".

"Перш ніж голосувати, ми повинні були порадитися у фракціях... Вийшла колізія. З одного боку, було подання від президента, з іншого – прийшла бумага від Балоги про відкликання кандидатури Огризка", - сказав Кисельов.

"Саме тому ми взяли тайм-аут", - додав він.

На питання, що робитиме коаліція з позицією комуністів, які заявили про можливість виходу з її складу у разі, якщо більшість голосуватиме за Огризка, Кисельов відповів:

"Я переконаний, що ми знайдемо спільну мову і до розколу коаліції не дійде".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування