Черновецький змусить депутатів на вихідних сидіти вдома?

Четвер, 15 березня 2007, 15:06

Київська міська державна адміністрація заборонила вхід до свого адміністративного будинку по вулиці Хрещатик, 36, депутатам Київської міської ради на вихідних.

Про це на сесії Київради заявив депутат від фракції Народної партії Анатолій Коваленко, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Він сказав, що володіє розпорядженням Київміськадміністрації, яке затверджує інструкцію з організації пропускного режиму до адмінбудинку на Хрещатику, 36, і території, що до нього прилягає.

Коваленко попросив секретаря Київради Олеся Довгого роз'яснити депутатам ситуацію, оскільки Київміськадміністрація чіткого роз'яснення на запити Коваленка не дала.

Зокрема, у розпорядженні Київміськадміністрації сказано, що правом безперешкодного входу до адмінбудинку адміністрації і Київради, а також на прилягаючу територію в робочі дні за пред'явлення депутатського посвідчення, пластикового пропуску користуються депутати Верховної Ради, депутати Київради і райрад, відповідальні співробітники секретаріату президента, секретаріату ради, Кабінету міністрів, керівники міністерств і відомств.

Крім того, цілодобово в робочі, святкові і вихідні дні безперешкодно і без пред'явлення посвідчень до адмінбудинку допускаються мер Києва, секретар Київради та його заступники, заступники голови Київміськадміністрації, начальник управління справами адміністрації й директори комунальних підприємств ("Кобза", "Госпкомобслуговування").

Також у розпорядженні сказано, що приймальню мера мають право відвідувати цілодобово і безперешкодно секретар Київради і заступник голови Київміськадміністрації.

Крім того, приймальню мера мають право відвідувати за службовими посвідченнями у робочі, святкові і вихідні дні, у призначений мером час і визначені ним посадові особи.

При цьому співробітники охорони мера здійснюють контроль безпеки квітів, пакетів та інших предметів відвідувачів.

Згідно із розпорядженням, охорону адмінбудинку і пропускний режим забезпечує спецпідрозділ міліції "Титан" (Управління державної служби охорони).

У свою чергу секретар Київради Олесь Довгий заявив журналістам, що заборона Київміськадміністрації на вхід до адмінбудинку депутатам Київради на вихідних є неправдою.

"Немає людини, яка би могла підписати розпорядження, що забороняє депутатам Київської міської ради проходити на будь-яку територію Київради або, більше того, виконавчого органа - міськадміністрації", - сказав Довгий.

При цьому він не виключив, що доступ до адмінбудинку може бути обмежений для представників адміністрації.

Також Довгий сказав, що відповідної інструкції не бачив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування