Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко закликає навіть не дивитися на кістки Януковича

Четвер, 15 березня 2007, 15:28

Опозиційні фракції пропонують розглянути власний законопроект про внесення змін до держбюджету-2007 з метою підвищення соцвиплат і закликають не підтримувати відповідний урядовий проект.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко під час доповіді у Верховній Раді.

За словами Тимошенко, саме опозиційні сили змусили провладну більшість і уряд переглянути зарплати і пенсії і "сьогодні під тиском вони все ж таки запропонували зміни і доповнення до бюджету, які нічого не змінюють".

"Те, що пропонує уряд, - виключно покриває планове підвищення інфляції. Це говорить про те, що законопроект уряду – повна неправда, обман людей, які на виході не отримують нічого", - заявила лідер БЮТ.

Вона пояснила, що у своєму законопроекті опозиція пропонує збільшити прожитковий мінімум з 1 квітня до 534 грн., з 1 жовтня – до 550 гривень.

Для працездатних громадян прожитковий мінімум пропонується підняти з 1 квітня до 569 грн., з 1 жовтня – до 587 грн. Для осіб, що втратили працездатність – з 1 квітня – до 412 грн., з 1 жовтня – до 425 грн.

Тимошенко зауважила, що уряд планував зростання інфляції на рівні 8,7%, але його чинна політика призвела до того, що її рівень значно більший.

На зауваження спікера Олександра Мороза уточнити цифри інфляції, які лідер БЮТ називає "колосальними", Тимошенко навела цифри міжнародних організацій, які, за її словами, прогнозують річне зростання інфляції до 15%.

Лідер БЮТ заявила, що опозиція пропонує "суттєве підняття зарплат і пенсій, а не кидання чергової кістки, яка робить імідж уряду, але абсолютно жодної копійки реально не додає людям".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування