Мороз дає Огризку шанс, враховуючи зв'язок з Ющенком

Четвер, 15 березня 2007, 16:39

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що в.о. міністра закордонних справ Володимир Огризко має всі шанси бути затвердженим на посаду голови МЗС.

"Шанси, звичайно, є", - сказав він в інтерв'ю журналістам у четвер.

Спікер повідомив, що в четвер вранці взяв участь у засіданні фракції СПУ, де розглядалася пропозиція президента по кандидатурі Огризка.

"Ми у фракції з розумінням поставилися до пропозиції президента, оскільки, на мій погляд, це менш важливе питання взагалі щодо необхідності взаємодії між гілками влади і зняття штучно організованого конфлікту між інститутом президента й інших гілок влади", - підкреслив Мороз.

За його словами, фракція Соцпартії буде ще визначатися з даного питання, "з огляду на переговори з президентом, з іншими суб'єктами".

Говорячи про причини перенесення голосування по кандидатурі Огризка, Мороз відзначив, що питання перенесене, "з огляду на невизначеність депутатів".

При цьому, на думку спікера, більшість була схильна проголосувати за дану кандидатуру, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Мороз відзначив, що голосування по кандидатурі Огризка і той факт, що воно не негативне, - це "безпосередній зв'язок з тими домовленостями, які ми мали вчора з президентом".

Як відомо, у лютому парламент не затвердив Огризка на посаді глави МЗС.

Президент повторно вніс його кандидатуру. Це питання мало розглядатися в четвер, однак було вирішено перенести питання затвердження глави МЗС на 20 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...