Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Українцям набридли вибори, хоча рух Луценка саме дозрів

Четвер, 15 березня 2007, 17:02

Населення України в основному не підтримує ідею розпуску Верховної Ради, відставки Кабінету міністрів і дострокових виборів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного спільно українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка і центром "Соціальний моніторинг", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами голови правління Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка Ольги Балакірєвої, на питання про ставлення до ідеї проведення дострокових виборів 47% респондентів відповіли негативно, 24% висловилися на підтримку цієї ідеї.

54% респондентів відповіли, що вони не підтримують ідею розпуску нині діючої Верховної Ради і відставки уряду. 34% опитаних позитивно оцінюють цю ідею.

Думка українців про проведення референдуму з приводу внесення змін до Конституції, розділилися приблизно порівну. 40% висловилися на підтримку його проведення, 44% сказали, що не підтримують.

У свою чергу директор центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук повідомив, що, відповідно до результатів опитування, 22% респондентів готові взяти активну участь в акції громадського руху "Народна самооборона". Третина респондентів, за його словами, є прихильниками Юрія Луценка.

Говорячи про рейтинг політичних партій, він наголосив, що Партія регіонів втратила лише незначну кількість своїх прихильників. "Це дуже позитивно...могла втратити набагато більше", - сказав він.

На даний момент, згідно з опитуванням, 32% респондентів підтримують цю політичну силу, прихильників БЮТ - 25%, комуністів - 8,9%, "Нашу Україну" - 8,6%. Дмитрук зазначив, що соціологи "були вражені" низьким рейтингом НУ.

Рейтинг "Народної самооборони", за його словами, виявився таким високим, що став близький до 4%-ого бар'єру.

Також 33% респондентів, якби в найближчий тиждень проходили президентські вибори, підтримали б нинішнього прем'єр-міністра Віктора Януковича.

На другому місці за симпатіями українців - лідер БЮТ Юлія Тимошенко з 23% , на третьому - президент Віктор Ющенко з 12% підтримки респондентів.

Опитування проводилося з 26 лютого по 6 березня 2006 року в 132 населених пунктах України: у всіх областях, в АР Крим і Києві. Усього опитано 2118 респондентів віком від 18 років і більше. Статистична похибка складає 1,3-2,1%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування