Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценку радять подати в суд на Генпрокуратуру

Четвер, 15 березня 2007, 17:23

Колишній міністр внутрішніх справ України, лідер Громадянського руху "Народна самооборона" Юрій Луценко просить посольство Ізраїлю надати офіційну інформацію щодо наявності в нього громадянства цієї країни.

Про це у четвер на прес-конференції заявив його адвокат Юрій Берьгельсон.

"Юрій Віталійович (Луценко) сьогодні звернувся в консульство Ізраїлю для того, щоб одержати офіційну інформацію чи є він громадянином Ізраїлю", - сказав Берьгельсон.

Він зазначив, що подібні звинувачення на адресу Луценко виникають не вперше.

"Та історія закінчилася офіційною заявою міністра внутрішніх справ Ізраїлю про те, що Луценко не є громадянином Ізраїлю і той паспорт є фальшивим", - сказав адвокат.

Берьгельсон підкреслив, що підтвердженням безпідставності звинувачень заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна є те, що двоє з трьох посадовців, яким нібито ГПУ направила запити в Ізраїль не займали свої посади на той час.

За його словами, також законодавство Ізраїлю свідчить про те, що будь-яка інформація про своїх громадян видається виключно на підставі рішення суду, а ГПУ стверджує, що ця інформація була одержана просто за запитом.

"Заяви ГПУ є необ`єктивними, недостовірними і непрофесійними", - переконаний адвокат.

Берьгельсон також повідомив, що рекомендує Луценку звернутися до суду, щоб ГПУ спростувала цю інформацію.

У свою чергу присутній на прес-конференції екс-начальник Національного центрального бюро Інтерполу Кирило Куликов зазначив, що офіційну інформацію від правоохоронних органів Ізраїлю одержати досить складно і це потребує багато часу.

"За весь час роботи (в Інтерполі) інформація про їхніх громадян не надходила", - повідомив він.

Як відомо, заступник генерального прокурора Кузьмін заявив, що ГПУ має у своєму розпорядженні дані, що Луценко має громадянство Ізраїлю.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування