Балога вдарив по коаліції важкою артилерією

Четвер, 15 березня 2007, 17:30

Секретаріат президента у середу відкликав прохання перенести голосування по кандидатурі Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ, про що свідчать оприлюднені документи.

Як відомо, у четвер під час розгляду питання про призначення Огризка голова профільного комітету ВР Віктор Тихонов заявив, що це питання було знято з порядку денного на прохання глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Зокрема, він показав документ, в якому, за словами Тихонова, Балога просив перенести питання призначення міністра на наступний тиждень. Він також додав, що цей документ депутати отримали о пів на четверту вечора.

У відповідь на це прес-служба президента оприлюднила документи, які спрямовувала до апарату Верховної Ради, та надала хронологію їх подачі.

Прес-служба стверджує, що о 13.55 секретаріат звернувся до Верховної Ради з листом, в якому просив перенести розгляд питання про призначення Огризка керівником МЗС на наступний тиждень у зв'язку з тим, що він мав супроводжувати президента до Данії.

У цей час, зауважує прес-служба, в секретаріаті тривали перемовини між президентом, прем'єром та головою Верховної Ради щодо призначення міністра закордонних справ і була досягнута домовленість щодо Огризка.

У зв'язку з цим о 17.45 до апарату Верховної Ради було спрямовано другого листа, яким Балога просив вважати відкликаним своє попереднє звернення.

Також для спростування слів Тихонова про те, що нібито подання про призначення Огризка підписано Балогою, прес-служба оприлюднила документ, який засвідчує – подання на Огризка підписане президентом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування