Ющенко захистив у Європі Лукашенка і збирається до Путіна

Четвер, 15 березня 2007, 19:58

Президент Віктор Ющенко найближчим часом відвідає з візитом Москву.

Про це він повідомив у ході зустрічі в четвер у Копенгагені з членами Данського товариства зовнішньої політики, представниками дипломатичного корпусу, громадськості, парламентаріями, представниками ЗМІ.

"Найближчим часом відбудеться мій візит до Москви. У рамках цього візиту буде підписаний план дій Україна-Росія. Це - дорожня карта на 2007-2008 роки", - сказав Ющенко.

Він відзначив, що в цій угоді 18 пунктів. "Ми сформували основи дій на два роки", - сказав президент.

Ющенко ще раз підкреслив, що Україна і Росія мають "жити дружно".

"Ми переконані, що з Росією потрібно "жити дружно". Це наш вічний сусід, великий стратегічний партнер", - зазначив Ющенко.

Президент також вважає, що необхідно "повернути європейський діалог" з Білорусією, оскільки ізоляційна політика у відношенні цієї країни шкодить розвиткові демократії в Білорусії.

"Ми виходимо з того, що політика тотальної ізоляції Білорусії шкодить розвитку демократії в цій країні", - сказав Ющенко.

За його словами, "білоруський народ хоче змін на краще".

"Білорусія не вимагає адвоката в нашій особі, але ми її сусіди і зацікавлені, щоб Білорусію повернути в європейський діалог", - підкреслив президент.

Ющенко також повідомив, що через 10-15 днів у нього буде зустріч із президентом Білорусії Олександром Лукашенком і це питання буде на порядку денному.

"Ми думаємо над тим, щоб наші відносини з Білорусією працювали на благо європейської демократії", - підкреслив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування