Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Невісткою у сварці Януковича і Ющенка назвали Балогу

Четвер, 15 березня 2007, 20:30

Лідер фракції партії регіонів Раїса Богатирьова заявляє, що домовленості прем’єра Віктора Януковича та президента Віктора Ющенка були зірвані через заяву голови секретаріату президента Віктора Балоги.

Про це Богатирьова заявила в ефірі 5 каналу в четвер ввечері.

"Розмова з прем’єром була зіпсована позицією голови секретаріату Віктора Балоги, де він сказав, що опозиція буде це (призначення Огризка) вимагати, і нікуди не дінеться коаліція, вона затвердить це", - заявила Богатирьова.

"Янукович домовлявся з президентом країни, а не з секретарем його адміністрації і не за позицію, яку представляв Балога. Таке політичне шулерство з боку оточення Ющенка сьогодні зробило неможливим прийняття позитивного рішення", - додала Богатирьова.

Вона також зазначила, що Янукович після зустрічі з Ющенком збирав представників партії і намагався їх переконати підтримати кандидатуру Огризка. За її словами, дискусія "не була простою".

Богатирьова також розповіла, що через те, що в середу було почато обговорення, була дана згода на зустріч з Огризком.

Водночас вона наголосила, що позиція прем’єра все одно залишається "чіткою".

"Оскільки ми не хотіли поглибити кризові явища, ми зробили все, щоб перенести прийняття рішення на пізніший термін. Якби у нас було бажання недотриматись домовленостей, ми б сьогодні могли прийняти негативне рішення", - пояснила Богатирьова.

Відповідаючи на питання, в чому сенс перенесення голосування, вона сказала:

"Перед тим, як я прийшла до вас на передачу, позиція депутатів така: "ми готові підтримати пропозицію президента щодо кандидатури на посаду міністра закордонних справ, але будь-яку іншу". У такий спосіб, як висловився Балога, ми не згодні приймати позитивне рішення по цій кандидатурі".

"Ви самі розумієте, який тон обрав Балога і який жаргон він використовує", - додала вона.

"З самого ранку Балога виступав в своїх коментарях вчорашніх домовленостей як один з лідерів опозиції і давав зрозуміти, що Ющенко підтримує опозицію", - зазначила вона.

"Якщо такі військові дії далі секретаріат президента проводитиме, то президент буде працювати сам, як пожежник, який гаситиме пожежі, які провокуватимуть його політичні партнери", - наголосила Богатирьова.

З моменту оголошення про домовленості між Януковичем та Ющенком Балога дав два коментарі – до голосування і після.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування