Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко задоволений РосУкрЕнерго

П'ятниця, 16 березня 2007, 06:54

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко висловлює задоволення роботою компанії РосУкрЕнерго.

Про це він сказав в інтерв’ю Бі-Бі-Сі в четвер.

"На сьогоднішній день у нас постачання газу надійне. Ми маємо газ найдешевший серед наших сусідів і гарантований", - наголосив він, відповідаючи на питання про РосУкренерго.

"Якщо хтось нам запропонує більш вигідну схему постачання газу, ми підпишемо з ними договір. Поки що ця ситуація нас влаштовує і з точки зору ціни і гарантій постачань. Вона буде тривати, поки нас влаштовуватиме і відповідатиме інтересам нашої держави", - додав він.

Відповідаючи на питання про нафтогон Одеса-Броди, Бойко зазначив, що "зараз він працює в реверсному режимі і працює досить успішно".

"Якщо буде економічне підґрунтя і ресурсна база, він запрацює в прямому напрямку. Зараз питання напрямку більше політичне. Для України важливо отримувати гроші, щоб була зарплатня, щоб нафтопровід користувався попитом і заробляв гроші для країни. Зараз він так працює. Якщо буде вигідно, ми його розвернемо", - наголосив він.

Відповідаючи на питання щодо сподівань на енергетичний самміт, який має відбутися у Польщі в травні, він сказав:

"Відповідно до ресурсної бази з нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан може бути надлишок нафти десь через 2 роки. Є можливість, що нафта піде туди, і трубопровід використовуватиметься у прямому напрямку. Ми розраховуємо на такий варіант. Він для нас вигідний. Тому ми там братимемо участь".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...