Тимошенко каже, що "маріонетковий" Янукович почав виконувати її вимоги

П'ятниця, 16 березня 2007, 08:39

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що Кабінет міністрів виконав 3 із 17 вимог опозиції.

"Сьогодні вже три пункти з нашої програми хоч якось криво, косо, як завгодно, але уряд виконав, і це є наше досягнення", - заявила вона в четвер в ефірі телеканалу "Інтер".

Тимошенко нагадала, що в середу антикризова коаліція схвалила внесення змін до закону про житлово-комунальні послуги щодо формування та затвердження тарифів.

"Це є перемога, бо зараз по всій країні піде наведення порядку по тарифам", - цитує Тимошенко прес-служба БЮТ.

Водночас, лідер БЮТ зауважила, що антикризова коаліція у схваленому законопроекті не врахувала багатьох пропозицій опозиційних фракції. "Наприклад, ми пропонували, щоб український газ практично по собівартості віддавався сьогодні населенню. Вони цей пункт не врахували", - сказала вона.

"Сьогодні вони під нашим тиском переглянули достроково мінімальні пенсії і заробітні плати", - наголосила лідер БЮТ.

Тимошенко зауважила, що підвищення відбулося на 30% менше, ніж пропонував БЮТ. "Але ми примусили їх зробити це", - наголосила вона.

Відповідаючи на запитання, чи вважає вона нормальними методи української парламентської боротьби, зокрема блокування електрощитової у Верховній Раді, Тимошенко сказала: "Якщо б ми не робили того, вони б взагалі не розуміли, що в країні є народ".


За її словами, опозиція виконує функцію "санітарів лісу".

Тимошенко також наголосила, що опозиція буде домагатися виконання всіх 17 вимог, які були оголошені у спільній заяві фракцій БЮТ і "Наша Україна".

Водночас, на думку лідера БЮТ, "краще позбавитися від уряду, який сам по своїй суті, по своїй якості і по сприйняттю у світі став бар'єром для заходу інвестицій в Україну", оскільки інвестори не сприймають лобізму і повернення тіньової економіки.

"Цей уряд сьогодні стирає Україну з мапи світу", - заявила Тимошенко.

"І робить він це своїм найнижчим авторитетом за всі часи, тому що всі знають, що це за уряд", - пояснила вона.

Зокрема, Тимошенко процитувала звіт моніторингового комітету ПАРЄ по Україні, у якому йдеться, що "новий Кабінет міністрів переповнений чиновниками, які уособлюють корупційне злиття бізнес-інтересів з урядом".

Також лідер БЮТ процитувала німецьку газету "Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ" , яка написала, що "Янукович – це маріонетка в руках східноукраїнських кланів", і нагадала заяву Держдепартаменту США про те, що всі гілки влади в Україні корумповані.

"Ми що, світ не чуємо?", - запитала лідер БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...