Черновецький "спустив" шматочок Хрещатика Табачнику

П'ятниця, 16 березня 2007, 09:47

Київрада продала компанії "Грааль", підконтрольній бізнесмену Михайлу Табачнику, 20 соток землі за адресою Хрещатик, 5 за 8,7 млн. грн.

Таке рішення на користь брата віце-прем'єра Дмитра Табачника прийнято на засіданні ради в четвер, повідомляє "Дело".

Забудовник обіцяє побудувати п'ятизірковий офісно-готельний комплекс "Столичний".

Водночас, опозиційний депутат Київради від блоку Кличка Володимир Бондаренко вважає, що за землю компанія заплатила надто малу ціну.

"Київ знову втратив мільйони на землі, і за компанією знову відоме прізвище", - відзначив він.

У той же час, на думку ріелторів, місце розташування виділеної ділянки дає "Граалю" можливість реалізувати один із найвигідніших комерційних проектів.

"Вкладення компанії окупляться за дуже короткий термін, тим більше, що ця земля була придбана не за ринковою вартостю", - відзначив глава Комітету Асоціації фахівців з нерухомості Олексій Котенко.

За його інформаціює, компанія вже понад рік веде переговори з міжнародними готельними операторами, які готові взяти участь у проекті й вести його управління в майбутньому.

"Відоме ім'я тільки підвищить привабливість даного проекту", - відзначив Котенко.

За інформацією видання, компанія вже веде переговори з низкою фінансових і інвестиційних компаній про можливості фінансування проекту, тому що забезпечити заявлену для реалізації проекту суму в 160 млн. євро компанія не може.

Водночас у "Граалі" нагадують, що Київрада зобов'язала компанію виконати певні інвестзобов’язання, зокрема, виплатити компенсації власникам знесеної нерухомості, здійснити перекладку і прокласти нові інженерні мережі від Європейської площі до Майдану Незалежності і побудувати нові пішохідні переходи.

Також депутати зобов’язали компанію не будувати вище дзвіниць Лаври (96 м) і Софійського собору, а також готелю "Україна".

Відповідно до проекту, який компанія раніше представила столичним архітекторам, планується величезний підземний паркінг, над яким інвестори хочуть розмістити пішохідні переходи з об'єктами торгівлі.

"Грааль" почав реконструкцію Європейської площі з грудня 2003 року. У рамках цього проекту вже знесений 6-поверховий будинок колишнього ресторану "Столичний".

Компанія також брала участь у будівництві п'ятизіркового готелю "Опера", який був проданий Ринату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування