Брати Клюєви не змогли відстояти Австрійський банк

П'ятниця, 16 березня 2007, 09:50

Верховний суд Відня відмовився задовольнити позов українського консорціуму в особі Slav AG, що належить братам Клюєвим, що намагався заперечити покупку банку Burgenland компанією GRAWE.

Про це в п'ятницю повідомляє газета "Комерсант-Україна" із посиланням на представника управління фінансів землі Бюргенланд Хельмута Білера.

Суд не взяв до уваги той факт, що Slav AG, яка належить братам Клюєвим, пропонувала ціну за банк, більшу, ніж GRAWE.

Білер заявив про часткову перемогу над українським промисловим консорціумом, що заперечує продаж банку Burgenland.

За його словами, Верховний суд Відня відхилив апеляцію консорціуму, що вимагає призупинення процесу продажу банку.

У четвер Білер висловив переконання, що Єврокомісія, яка ще розглядає позов консорціуму, також відхилить його.

"Європейська комісія стане дотримуватись нашої лінії аргументації. Продаж банку компанії GRAWE – це єдиний можливий варіант. Ризик, який виник би у випадку продажу Україні, був би набагато вищим", - заявив він.

У Slav AG рішення віденського суду називають проміжним. "Ми чекаємо на рішення Брюсселя", – повідомила прес-секретар компанії Лариса Івасюк.

"Після цього у Відні можуть повернутися до розгляду цього питання", - додала вона.

За її словами, власники компанії вважають, що Єврокомісія прийме сторону консорціуму, однак розраховують тільки на "моральну сатисфакцію", тому що рішення комісії є лише рекомендаційним: максимум – Єврокомісія може накласти штраф на організатора тендера.

Для участі в конкурсі на купівлю банку Burgenland восени 2005 року був створений консорціум з "Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча", "Укрподшипника", Актив-банку й австрійської компанії Slav AG, контрольованої братами Андрієм і Сергієм Клюєвими і Володимиром Бойком.

За даними Bank Burgenland, його активи на кінець 2005 року складали 3,296 млрд євро, балансовий прибуток – 244,7 млн євро. Землі Бюргенланд належало 82,12% у статутному капіталі банку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування