У Тигіпка відхоплять страхове дітище?

П'ятниця, 16 березня 2007, 10:49

Польська страхова група PZU має намір купити українську страхову групу ТАС для об'єднання зі своєю українською дочірньою компанією "ПЗУ Україна".

Це питання буде розглядатися наглядовою радою "ПЗУ Україна" 23 березня, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Переговори ведуться не тільки з ТАС, але саме вона розглядається як найбільш імовірне придбання", - відзначили у відділі розвитку агентської мережі Києва і Київської області "ПЗУ Україна".

За рахунок купівлі прибуткової ТАС PZU хоче збільшити частку на українському ринку і домогтися скорочення збитковості української "дочки", повідомляє видання.

Джерело в "ПЗУ Україна" відзначає, що PZU цікавить як ризикова, так і лайфова компанії СГ ТАС, тому що польська група займається в Україні обома видами страхування.

Учасники ринку оцінюють вартість СГ ТАС у 35-60 млн. дол., однак вважають, що PZU настільки потребує покупки в Україні, що може заплатити акціонерам української компанії до 80 млн. дол.

Водночас, Сергій Тігіпко, що контролює СГ ТАС, у четвер заявив, що "ТАС не продається".

"Якби навіть купували, є угода про конфіденційність і ніхто нічого не скаже. Можу сказати, що я перший раз про це чую", - відзначив він.

Однак міноритарний акціонер СГ ТАС Валерій Суксін підтвердив факт переговорів із PZU, відзначивши, що охочих на його компанію більше.

"Поки засновники на них не реагують, і на PZU теж. Рішення буде залежати від бажання акціонерів і ціни", - підкреслив він.

Як повідомляє "Комерсант", з СК ТАС уже почав роботу польський підрозділ консалтингової компанії Accenture. Джерела в компанії стверджують, що залучення аудиторів "було зроблене з ініціативи керівництва й акціонерів ТАС".

Раніше "ПЗУ Україна" заявляла про бажання "зробити швидку експансію" на український ринок, купуючи або регіональні компанії, або страховиків з регіональною мережею.

У СГ ТАС 28 філій і 9 регіональних дирекцій, а українські "дочки" PZU нараховують 71 представництво. За підсумками дев'яти місяців 2006 року компанія посідала 15-е місце в Україні за страховими преміями, "ПЗУ Україна" - 11-і місце.

СГ ТАС контролюють голова правління ТАС-Коммерцбанку Сергій Тігіпко та його дружина Наталія Тігіпко. Голова правління групи Валерій Суксін володіє приблизно 5%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News