У Черновецького марять космічними прогнозами

П'ятниця, 16 березня 2007, 11:15

Київська міськдержадміністрація прогнозує, що у березні кияни сплатять 90% житлово-комунальних послуг за лютий.

Про це заявив перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко на засіданні колегії адміністрації, повідомляють Українські новини.

"Якщо такими темпами будуть і проплати в березні (за лютий), як позавчора (14-15 березня) вже, то ми вийдемо десь на 89-90% проплат", - сказав Голубченко.

За його словами, станом на 15 березня рівень оплати за житлокомунпослуги становив загалом по місту 11,89%, це близько 17 млн. гривень із нарахованих до оплати 142,934 млн. гривень.

Голубченко повідомив, що станом на 15 березня в різних районах Києва різний рівень оплат: у Дніпровському - 6,5%, у Голосіївському - 12,78%, у Дарницькому - 13,9%, у Деснянському - 8,23%, в Оболонському - 15,36%, у Печерському - 10,82%, у Подільському - 15,07%, у Святошинському - 17,92%, у Солом'янському - 7,41%, у Шевченківському - 12,88%.

Перший заступник Черновецького закликав голів районів, чиї показники з оплати нижчі за інших, поліпшити ситуацію.

Голубченко зазначив, що рівень оплат станом на 16 березня міг би бути й вищим, однак на рівень оплат вплинули 4 вихідних дні з 8 по 11 березня. При цьому він підкреслив, що проплати почали збільшуватися з 12 березня.

Крім того заступник голови КМДА повідомив, що рівень оплати киянами за житлокомунпослуги в лютому за січень становив 75%.

Голубченко також заявив, що Київміськадміністрація виграла 3 суди, де позивачі заперечували законність розпоряджень адміністрації про підвищення тарифів.

"Ми виграли 3 суди, у тому числі один суд по суті виграли щодо реєстрації наших розпоряджень, і суд прийняв рішення, що ми не повинні були реєструвати ці розпорядження в Міністерстві юстиції", - сказав він.

Голубченко також додав, що дата розгляду Апеляційним судом Києва апеляції КМДА на рішення Господарського суду про скасування підвищення тарифів на житлокомунпослуги в 3,4 рази з грудня 2006 року ще не призначена. Інших подробиць щодо судових розглядів Голубченко не повідомив.

Як відомо, цього тижня голова постійної комісії з питань ЖКГ у Київраді Олександр Клюс повідомив, що станом на 13 березня цього року за новими зниженими тарифами за житлово-комунальні послуги сплатили 4,9% киян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування