Закон Тимошенко називають механізмом для репресій

П'ятниця, 16 березня 2007, 14:31

Комітет виборців України закликає політичні сили відмовитися від спроб відкликання депутатів місцевих рад згідно із законом про імперативний мандат до отримання висновку Конституційного Суду України щодо відповідності даного закону Конституції.

Про це заявили представники Комітету виборців на прес-конференції у Києві.

Вони зазначають, що відкликання депутатів згідно із законом про імперативний мандат носить "штучний характер і немає нічого спільного з партійною дисципліною та відповідальністю перед виборцями".

Водночас у КВУ заявляють, що в разі створення прецеденту реального відкликання депутата місцевої ради це призведе до "ланцюгової реакції та численних політичних репресій проти внутрішньопартійних опозицій".

"Кулуарність рішень партійного керівництва і правова незахищеність місцевих депутатів різко підніме рівень політичної корупції в партіях", - сказано у звіті КВУ.

У разі можливого висновку Конституційного Суду щодо неконституційності закону про імперативний мандат, КВУ прогнозує багаточисельні судові позови щодо поновлення повноважень відкликаних депутатів.

Вони також наголошують на тому, що невизначеність статусу значної частини депутатів може поставити під сумнів легітимність рішень місцевих рад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування