Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бокого заціпило на Тимошенко. Тепер він рятує Ющенка від маніпуляцій

П'ятниця, 16 березня 2007, 15:21

Лідер фракції Соцпартії Іван Бокий попереджає президента Віктора Ющенка про те, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко ним маніпулює.

Про це сказано у відкритому листі Бокого до Ющенка, поширеного прес-службою СПУ.

"Аморальність пані Тимошенко давно відома, її не виправить ніщо. Проте ваше з нею союзництво, задоволення всіх її забаганок і мовчання з приводу її неприкритого намагання маніпулювати вами так, як маніпулює вона частиною обманутого нею народу, змушує мене як громадянина і політика звернутися до вас із публічним зверненням", - пише Бокий.

Він нагадує, що у 2005 році Ющенко звинувачував Тимошенко в тому, що вона, "зловживаючи становищем прем’єра, списала свої борги перед кредиторами часів, коли очолювала корпорацію ЄЕСУ, в сумі 8 мільярдів гривень".

"Я ні на мить не припускаю, що в ролі глави держави ви могли робити таку заяву з мотивів політичної помсти чи без перевірки допущених екс-прем’єркою зловживань. Не припускаю також, що хтось міг вас, всенародно обраного президента, використати для зведення бізнесових порахунків", - зазначив Бокий.

Він додає, що саме з цього він виходив, коли в сесійній залі Верховної Ради у четвер "запитав Тимошенко, чи поверне вона такий великий борг, що дозволило б Україні мати бездефіцитний бюджет і суттєво підвищити зарплати і пенсії громадянам України".

"Не даючи відповіді по суті, майстриня безмежного цинізму і спекулятивної брехні вдалася до навішування ярликів і образ", - обурився Бокий.

Лідер СПУ звертається до Ющенка з питанням, чи підтверджує він і сьогодні висунуті звинувачення Тимошенко "у зловживанні службовим становищем і кримінальних діяннях проти Української держави".

"Чому ви як президент України не вжили заходів до притягнення її до відповідальності? Чому дозволяєте їй використовувати Вас у маніпулюванні українським народом в її кланових інтересах і цим принижуєте українську державність? Чи означає Ваш політичний союз із Юлією Тимошенко, що Ви взяли курс на криміналізацію і дебілізацію влади і політичного процесу?", - запитує Бокий

Він також висловив сподівання, що Ющенко дасть публічну відповідь на ці запитання "так само чесно і правдиво", як він це зробив 13 вересня 2005 року, коли звинувачував Тимошенко у зловживаннях.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування