У Черновецького заявляють, що висотки в центрі Києва вже не зупинити

П'ятниця, 16 березня 2007, 18:09

Указ президента Віктора Ющенка про заборону на будівництво в центральній частині Києва не суперечить містобудівній політиці столичної міськадміністрації.

Про це заявив головний архітектор Києва, начальник Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Василь Присяжнюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мова йде про те, що Київська міськадміністрація вже вжила заходи про заборону на будівництво висотних будинків в історичній частині міста", - зазначив він.

Зокрема, Присяжнюк нагадав, що мер Києва Леонід Черновецький ще рік тому підписав відповідне розпорядження. За його словами, на сьогоднішній день у центральній частині міста не будуються будинки висотою вище 73,5 м.

Головний архітектор також відзначив, що в указі президента мова йде про те, що КМДА повинна розробити схему розміщення висотних будинків. Він сказав, що така схема вже розроблена за участі Академії архітектури України, і її необхідно лише затвердити Київрадою.

Присяжнюк також повідомив, що на наступному засіданні Київради будуть внесені зміни до правил забудови Києва. У документі також мова йде про заборону на будівництво висотних будинків у центральній частині міста.

В указі крім того мова йде про те, що КМДА повинна розробити і затвердити плани історичних ареалів міста. Цю роботу має виконати Головне управління охорони культурної спадщини. У першу чергу це стосується меж історичного ареалу Софії Київської площею більш 100 га.

Присяжнюк висловив упевненість, що такі схеми також будуть розроблені і винесені найближчим часом на затвердження Київради.

Разом з тим він відзначив, що указ президента носить рекомендаційний характер, оскільки всі передбачені ним заходи відносяться до повноважень міської ради.

Він також відзначив, що в указі міститься доручення про скасування рішень Київради, що передбачають забудову центральної частини міста.

"Це складне питання, тому що якщо рішення Київради вже прийняте, проект пройшов державну експертизу і затверджений, то справа може розглядатися тільки в судовому порядку", - відзначив головний архітектор столиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування