Мороз дорікнув Ющенку його рейтингом

П'ятниця, 16 березня 2007, 20:37

Спікер Олександр Мороз виступає проти того, щоб президент Віктор Ющенко став лідером опозиції.

"Я не думаю, що така назва робить честь президенту", - сказав Мороз в інтерв’ю телеканалу "Рада" у п’ятницю ввечері.

"А те, що вони (опозиція) намагаються весь час його (Ющенка) принизити, присадити до свого рівня, думаючи, що вони самі на авторитеті президента піднімаються і рейтинг зростає при цьому, це абсурдні речі", - додав він.

При цьому Мороз зазначив, що під час останньої зустрічі з президентом він нагадував йому, що той прийшов до влади за допомоги соціалістів.

"У розмові з Віктором Андрійовичем говорив: "Уявімо, що хтось приведе до Києва певну кількість людей, поставить їх на Майдані. Як ви думаєте, вони скандуватимуть "Ющенко! Так!" чи щось інше?", - розповів він.

"Він (Ющенко) може підтвердити, що і прихід його на посаду президента за сприяння Соціалістичної партії, і його діяльність на цій посаді за постійної підтримки соціалістів дає йому досить аргументів, аби дивитися на реальні справи, а не на слова тих людей, які себе сплять і бачать на посаді президента", - додав спікер.

При цьому він наголосив, що опозиція "рветься до влади" і прагне повернути старі повноваження президента, "чому і затіваються розпатякування про необхідність саме нової Конституції".

"Вони рвуться до влади. Але їм не просто така влада треба, а абсолютна. А це є реванш. Вони когось звинувачують у реванші? Так це ж є реванш!", - обурився Мороз.

Мороз також наголосив, що у питанні внесення змін до Конституції остаточне рішення ухвалюватиме парламент.

"Парламент прийматиме рішення з цього приводу, а не хтось десь поза межами парламенту. Все інше – балачки про референдум, про те, що хтось буде працювати над Конституцією – це від лукавого. Це називається антиконституційні дії", - сказав він.

Крім того, Мороз висловив впевненість у тому, що президент підпише ухвалені Верховною Радою зміни до Держбюджету, якими передбачено збільшення мінімальних зарплат і пенсій.

"Він (Ющенко) – не авантюрист. Він – президент. Тому, я думаю, він не приєднається до цих безвідповідальних заяв", - сказав він, маючи на увазі заяви Юлії Тимошенко про те, що ці зміни є "кісткою" для громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News