За півтора місяці Ющенко назбирає по Європі незайнятих мужів

Субота, 17 березня 2007, 10:58

Заступник глави Секретаріату президента Олександр Чалий переконаний, що протягом десяти років Україна може вийти на повномасштабну імплементацію Копенгагенських критеріїв.

Про це він сказав журналістам, коментуючи статтю президента Віктора Ющенка "Реалістичний Київ", опубліковану у "Wall Street Journal".

На переконання Чалого, в частині виконання політичних критеріїв – рівень демократії, рівень розвитку громадянського суспільства – Україна практично досягла Копенгагенських критеріїв.

"У нас на сьогодні найбільш серйозні виклики - це реформування правової системи, і перш за все – судової системи, це вихід на відповідні критерії захисту довкілля, на критерії транспарентності економіки, боротьби з корупцією", - сказав він, висловивши думку, що в України є всі можливості за 10 років вийти на ці критерії.

Говорячи про ініційовану президентом групу "вчених мужів", Чалий зауважив, що сьогодні йдуть відповідні консультації. Він прогнозує, що впродовж місяця – півтора така група буде сформована.

На питання, хто може увійти до цієї групи, наприклад, екс-президент Польщі Лех Валенса, Чалий відповів: "чом би й ні?". За його словами, це не можуть бути діючі політики.

"Діючі політики, на жаль, мають мало часу і пов’язані зі своїм офіційним статусом. А нам потрібні ті авторитетні політики, які на сьогодні репрезентують суспільну, громадську думку Європи і ЄС", - зазначив він.

Як повідомлялося, 16 березня Ющенко у своїй статті заявив про плани України успішно виконати всі вимоги набуття членства в Євросоюзі за наступні десять років.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News