Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко письмово насварив Януковича

Субота, 17 березня 2007, 13:17

Президент Віктор Ющенко надіслав до прем'єра Віктора Януковича листа, у якому вказав на недостатню ефективність здійснюваних урядом заходів щодо погашення заборгованості з заробітної плати.

"Загальна сума боргу із заробітної плати за останній місяць зросла на 11 відсотків і становить майже 895 млн. гривень", – наголошується в листі, про який повідомляє прес-служба президента.

Особливе занепокоєння, підкреслює президент, викликає зростання на 35% боргів державних підприємств, обсяги яких становлять понад третину загальної заборгованості.

За словами Ющенка, кількість працівників, які своєчасно не отримують заробітну плату, тільки за останній місяць зросла у півтора рази і становить 253 тис. осіб.

Президент підкреслив, що зменшення боргів економічно-активних підприємств спостерігається лише у трьох регіонах України.

Ющенко наголошує, що такий стан справ свідчить "про відсутність дієвих правових, економічних та організаційних механізмів розв'язання цієї у першу чергу моральної проблеми".

"Незадовільною також є фінансово-платіжна дисципліна як органів виконавчої влади із взятих на себе зобов'язань, так і суб'єктів господарювання щодо взаєморозрахунків між ними. Неефективним залишається управління підприємствами державної та комунальної власності", – підкреслює він.

З огляду на важливе суспільне значення питання Ющенко пропонує розглянути його на черговому розширеному засіданні Кабінету міністрів за участю представників Генпрокуратури, інших органів державного нагляду і контролю, всеукраїнських об'єднань професійних спілок та організацій роботодавців і вжити відповідних заходів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування