Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка отруїв кримінальний друг Сацюка?

Неділя, 18 березня 2007, 08:48

Під час вечері президента Віктора Ющенка на дачі в заступника голови СБУ Володимира Сацюка була людина, яка втрутилася в процес подачі їжі.

Про це повідомив у суботу ввечері в ефірі 5 каналу керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів Секретаріату президента Валерій Гелетей.

Він розповів, що під час тієї вечері до столу подавалася окрема страва – плов, який готував кухар, що був спеціально запрошений на дачу Сацюка. "Як правило, цей казан з пловом, він приносив і ставив на стіл для загального користування", - пояснив Гелетей.

"Перед тим, як поступила вказівка подати цей казан (з пловом), ця "Людина Х" зупинила цього кухаря, попросила його не нести цей казан на стіл, а поставити його на столик, який знаходився біля бесідки. Кухар наголошував на тому, що цього не треба робити", - зазначив він.

Проте, за словами Гелетея, цей чоловік попросив кухаря: "Поставте 4 тарілки на цьому роздаточному столику". "Після цього попросив того ж кухаря звільнити місце, майже удалитись. Після цього ця людина бере і по одній тарілці заносить кожному на стіл", - розповів представник Секретаріату президента.

За словами Гелетея, ця людина – "колишній офіцер спецпідрозділу". "Більше того, ця людина двічі притягувалася до кримінальної відповідальності. Перший раз за здирництво, вимагання. Справа була закрита за допомогою пана Сацюка. Другий раз, уже перебуваючи в спецпідрозділі, він притягувався до кримінальної відповідальності, знаходився 11 місяців під слідством, і теж справа була закрита за допомогою Сацюка", - стверджує він.

Гелетей повідомив, що наприкінці минулого року мав розмову на цю тему з генпрокурором Олександром Медведьком, після чого цю людину було допитано.

"Людина на допиті пригадала, що саме так було, що саме він відсторонив кухаря, який йому наголошував, що так робити не треба. Чому він це зробив, він пояснити не міг", - стверджує Гелетей.

Проте, за його словами, не було проведено очної ставки між цією людиною й кухарем.

"Ця людина була оперативно допитана і оперативно відпущена. І після того, як її відпустили, її більше ніхто в Україні не бачив. За інформацією оперативних підрозділів, вона зараз знаходиться в Росії, там же, де пан Сацюк", - повідомив Гелетей.

Відповідаючи на питання, звідки йому відомо про ці факти, Гелетей сказав: "Певною інформацією я володів, перебуваючи на відповідній посаді в підрозділі міліції міста Києва".

"Я поінформував президента відносно цієї ситуації, хто це за людина. І на зустрічі з президентом генпрокурор сказав: "Та це звичайний український козак". І коли я вперше попросив, щоб мені занесли особову справу цієї людини, ніхто цю справу в руки не брав", - зазначив також Гелетей.

Він також повідомив, що після вечері з Ющенком Сацюк мав таємну зустріч. "Після проведення зустрічі, а це вже було на ранок 6 числа, біля 4 години ранку, пан Сацюк залишив водія, залишив охоронця і поїхав на зустріч", - сказав він, висловивши переконання, що слідство має з'ясувати, що це була за зустріч.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...