Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко привітав росіян, які рекомендують щось владі

Неділя, 18 березня 2007, 19:31

У Ялті (Крим) у неділю завершив свою роботу 7-й міжнародний форум русистів.

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомив радник-посланник посольства РФ в Україні Всеволод Лоскутов у неділю після завершення роботи форуму.

Співрозмовник агентства підкреслив, що вітання учасникам форуму направили президенти України й Росії - Віктор Ющенко й Володимир Путін. "Уперше обидва президента привітали форум русистів", - підкреслив Лоскутов.

Він повідомив, що за підсумками форуму прийнято резолюцію з "різного роду рекомендаціями на адресу в першу чергу української влади, на адресу громадських організацій".

За словами співрозмовника агентства, друга, дуже важлива резолюція стосується підготовки до святкування 200-річчя від дня народження письменника Миколи Гоголя.

"Учасники форуму висловили стурбованість щодо того, як ми до цієї дати готуємося. Зі свого боку я проінформував учасників форуму, що ми з українськими відповідними відомствами зараз розробляємо конкретний план заходів", - відзначив він.

За словами Лоскутова, у роботі форуму взяли участь провідні вчені-русисти з України, Росії, Білорусії. "Цього разу приїхали фахівці-русисти з Сербії, Туреччини, Польщі", - відзначив він, додавши, що цілий ряд країн надіслали вітання форуму.

Форум проходив під патронатом посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна. Оргкомітет очолив беззмінний його керівник - заступник глави Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Казарін.

Лоскутов підкреслив, що сприяння в організації роботи форуму виявили урядова комісія з роботи зі співвітчизниками за кордоном РФ, уряд Москви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування