Коаліція врахує кримський "референдум" з донецькими родичами

Понеділок, 19 березня 2007, 08:35

У неділю в Севастополі пройшло "Народне опитування" щодо вступу України до НАТО, ЄЕП та щодо статусу російської мови.

Організаторами опитування виступили понад два десятки проросійських громадських організацій та політичних сил, серед яких місцеві організації Компартії, Партії регіонів, ПСПУ.

Як повідомляє 5 канал, більше 50 імпровізованих виборчих дільниць відкрилися о 8 ранку.

Організатори від самого початку опитування прогнозують, що севастопольці висловляться проти НАТО і за російську мову, як другу державну.

Водночас опоненти "референдуму" називають його "необ'єктивним".

Голова громадської організації "Євроантлантичний вибір" Іван Шульга стверджує, що для участі в опитуванні "ні паспорту не треба, ні громадянства – нічого". "Записують сусідів, зі свого будинку мешканців, голосують з Донецька, з Луганська і кажуть: це загальноукраїнський референдум, тому можна голосувати всім", - зазначив він.

Водночас голова Севастопольської міськради та міського відділення Партії регіонів Валерій Саратов заявляє, що міськрада не допустить, щоб у регіоні переважали радикальні настрої і висловлювання.

В інтерв’ю журналістам у неділю він підкреслив, що Севастополь живе чітко в конституційному полі України, і "жодних кроків для того, щоб якимось макаром впливати на правовий простір не вчинялося".

Саратов також вважає, що "народне опитування" не матиме негативних наслідків для інвестиційної привабливості регіону, передає УНІАН.

"Ця акція не матиме негативних наслідків для інвесторів, тому що в даній ситуації є регіон, який сьогодні повністю політично стабільний", - підкреслив він.

За словами Саратова, йому "важко сказати, чи відреагує на "Народне опитування" офіційний Київ". Водночас, додав він, "антикризова коаліція буде враховувати, вона не може не враховувати підсумки цього опитування".

Він також повідомив, що вартість проведення акції "невелика, трохи більше 50 тис. грн.". За його словами, "централізовано у Києві друкувалися бюлетені по лінії КПУ, всі інші партії прийняли рішення – "у складчину".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування