Поки Україна мирно говорить з Росією, та витісняє її з ринків

Понеділок, 19 березня 2007, 10:10

Посол України в Росії Олег Дьомін заявляє про витіснення української продукції з російського ринку.

"На мій погляд, основний ризик сьогодні - це поступове витіснення української продукції з російського ринку", - сказав він в інтерв'ю виданню "Бізнес".

За його словами, багато українських компаній ще не до кінця розуміють, що без підвищення якості продукції зберегти позиції на російському ринку буде досить складно, повідомляють "Українські новини".

"Існують європейські стандарти якості. І якщо ми будемо ними нехтувати й далі, ризик бути витісненими з російського ринку збільшиться. І, у першу чергу, це стосується продукції української переробної промисловості", - сказав посол.

Він повідомив, що зараз росіяни вкладають кошти в найсучасніші технології, крім того, схвалені важливі закони в області розвитку аграрного сектору.

Також у Росії вже існує реальний ринок землі, в аграрний бізнес прийшов великий російський інвестор.

На думку Дьоміна, якщо нинішні темпи держінвестицій у виробництво молока й м'яса в Росії збережуться, то вже через 3-4 роки українському виробнику на цьому ринку робити буде нічого.

Також він зазначив, що схожа ситуація спостерігається і у сфері високих технологій, зокрема, в авіабудуванні.

"Скільки в Україні ведеться розмов про створення єдиної авіаційної компанії. У Росії вже, по суті, зуміли об'єднати цей комплекс і залучити туди інвестиції, зорієнтувати на інші проекти за участю великих іноземних компаній", - зазначив Дьомін.

"Ми ж, будучи найбільш імовірними потенційними партнерами росіян, поки обговорюємо з ними наші проекти загалом", - наголосив посол.

На його думку, також побоювання викликає співробітництво в галузі енергомашинобудування, тому що на ринок Росії сьогодні приходять найсучасніші й потужні виробники подібної продукції.

Як відомо, у жовтні 2006 року уряди України й Росії заявили про намір активізувати розвиток двостороннього торгово-економічного співробітництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування