Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров відхрестився від замку на Львівщині

Понеділок, 19 березня 2007, 10:19

Перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров спростовує інформацію, що має намір взяти в оренду Свіржський замок на Львівщині.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінфіну з посиланням на віце-прем'єра.

Азаров подякував тим інтернет-сайтам, які розповсюдили інформацію, ніби він має намір "взяти в концесію чи оренду" Свіржський замок на Львівщині, за можливість розширити знання про історичну спадщину України.

Фото Львівської газети

"Тепер знаю історію ще однієї чудової пам’ятки України. Навіть жалкую, що не маю і не можу мати до замку відношення", - зазначив він.

"Можливо, це такий оригінальний спосіб привернути мою увагу, увагу потенційних інвесторів до дійсно величезної проблеми збереження історичних, архітектурних пам’яток", - сказав Азаров.

"Тільки не впевнений, що це треба робити через механізми концесії чи оренди загальнонаціонального надбання. Натомість переконаний, що ми повинні створити механізми, які б заохочували об’єднувати зусилля держави, меценатів й інвесторів у культурно-туристичну сферу - задля відродження і збереження історичних пам’яток по всій Україні", - наголосив він.

Раніше львівські видання оприлюднили інформацію, що можливу передачу в концесію Свіржського замку та про те, що зацікавлення до нього проявляв віце-прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування