"Регіони" вернуть носа від Огризка, але не відмовляються

Понеділок, 19 березня 2007, 11:02

Член фракції Партії регіонів Михайло Чечетов не виключає, що фракція "Регіонів" підтримає кандидатуру Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ, однак висловив побажання, щоб президент вніс іншу кандидатуру.

"Ми б хотіли, звичайно (щоб президент поміняв кандидатуру Огризка на когось іншого)", - сказав він в інтерв'ю "Острову".

"Справа в тому, що не сприймається Огризко частиною парламенту", - пояснив депутат і висловив переконання у тому, що "не президент хоче Огризка, а, знову-таки, угруповання війни в його оточенні".

"Вони намагаються нагнітати таким чином ситуацію, заганяти її в глухий кут, пропонують тільки Огризка, знаючи, що він не проходить у парламенті. Їм до лампочки – Огризко чи не Огризко. Для них це можливість нагнітати ситуацію і підштовхувати країну до дострокових виборів", - заявив Чечетов.

На питання, кого може запропонувати президент, щоб ця кандидатура влаштувала і його, і коаліцію, депутат відповів: "Я не виключаю можливості, що ми і за Огризка можемо проголосувати. Є ціна компромісу, а ціна компромісу – це спокій у країні".

Серед "талановитих", потенційних кандидатів на пост міністра Чечетов назвав екс-міністра внутрішніх справ Костянтина Грищенка, першого заступника глави секретаріату президента Олександра Чалого, Романа Шпека і Володимира Єльченка.

"Адже як Тарасюка, так і Огризка, - їх навіть у середовищі "Нашої України" не всі підтримують. Тому хотілося б, щоб якщо йти на зустріч, то знайти кандидатуру менш одіозну і зняти напругу з цього питання", - заявив депутат.

Коментуючи зрив голосування по кандидатурі Огризка, не дивлячись на домовленості президента, прем'єра і глави Верховної Ради, Чечетов наголосив, що для призначення міністра було необхідне рішення профільного комітету.

При цьому він послався на прохання глави секретаріату президента Віктора Балоги про перенесення голосування:

"Коли Тихонов (глава профільного комітету) вів комітет, то практично всі вже хотіли проголосувати "за". Але коли прийшов лист, то тоді навіть БЮТ і "Наша Україна" сказали, що потрібно перенести".

"І на прохання опозиції, комітет прийняв рішення перенести розгляд питання на тиждень. А те, що потім виявилося, що вже і не треба переносити, то це ж уже не наша біда. Це ще раз говорить про безладну роботу секретаріату президента на чолі з Балогою", - заявив депутат.

Як відомо, депутати проголосували за перенесення призначення Огризка міністром на вівторок.

Стосовно можливості переобрання лідера Партії регіонів, Чечетов заявив, що це питання "не стояло і не стоїть".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News