Прокуратура не знайшла доказів проти Червоненка

Понеділок, 19 березня 2007, 12:08

Кримінальну справу проти губернатора Запорізької області Євгена Червоненка закрито через відсутність складу злочину.

Про це заявив перший заступник начальника управління із розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Сергій Денисенко.

Він відзначив, що справу порушено на основі свідчень працівника Держохорони, якого начебто побив Червоненко прориваючись до прем’єр-міністра Віктора Януковича.

Однак пізніше цей же працівник, який отримав легкі тілесні ушкодження у вигляді синця під оком відмовився давати будь-які свідчення щодо обставин події та надав офіційну заяву, що "Червоненко вириваючись від нього, ненавмисно зачепив його ліктем чи рукою, в результаті чого і виникли ушкодження".

"Звичайно, в цьому вбачається певна зацікавленість потерпілого у зміні показів, однак таку інтерпретацію подій спростувати матеріалами справи неможливо", - зазначив працівник прокуратури.

"Первинні свідчення потерпілого, що Червоненко завдав навмисно йому удару в обличчя не можуть бути достатніми, оскільки є суперечності з іншими доказами у справі. Зокрема сам Червоненко заперечує факт застосування насильства, а медичні експерти не виключають, що синець міг утворитися за обставин, на яких зараз", - пояснив Денисенко.

"Безпосередніх свідків епізоду не встановлено, а допитані свідки знають про ушкодження лише зі слів потерпілого. Відеокамерою не зафіксовано моменту спричинення тілесних ушкоджень", - додав він.

"То скажіть, шановні, чи достатнього доказів для притягнення обвинувачених. Певно що не достатньо. Тому слідчий ухвалив рішення про закриття справи за відсутністю складу злочину", - наголосив Денисенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News