Кравченко стрілявся двічі через нерозслаблені м'язи?

Понеділок, 19 березня 2007, 12:22

Генпрокуратура переконана, що екс-керівник МВС Юрій Кравченко покінчив з життям, і справу щодо його смерті закрито обґрунтовано.

Про це заявив перший заступник начальника управління із розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Сергій Денисенко.

Він відзначив, що до такого висновку слідство дійшло на підставі "переконливих доказів", зокрема огляд місця події, висновків експертів-криміналістів, відтворення обставин події.

"При цьому проводились експериментальні постріли, з урахуванням всіх можливих напрямків, які відповідали характеру та локалізації тих тілесних ушкоджень, які були знайдені на трупі Кравченка", - зазначив Денисенко.

"Кравченко міг самостійно здійснити другий смертельний постріл, оскільки у короткі хвилини, найімовірніше, втрата свідомості та розслаблення м'язів не настало, а характер першого поранення не був небезпечним для життя", - зазначив він.

"Інші тілесні ушкодження, які б свідчили про сліди боротьби чи самооборони, відсутні. Також відсутні дані про можливість вчинення пострілів сторонньою особою... СБУ та МВС не надано жодної інформації, що скоєне вбивство", - наголосив він.

Водночас Денисенко відзначив негативні переживання в загиблого, які мали стати причиною смерті.

Він також визнав, що слідству не вдалося знайти блокнот, з якого було вирвано листок із передсмертною запискою.

"Проте, слідством було вжито всіх заходів, щоб його відшукати", - запевнив працівник прокуратури.

"У сукупності зібрані об'єктивні докази, щоб будь-які докази скоєння вбивства Кравченка відсутні", - наголосив Денисенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування