Білого і пухнастого Щербаня обговорили "кримінальники"?

Понеділок, 19 березня 2007, 12:43

Генпрокуратура не знайшла доказів вини екс-губернатора Сумщини Щербаня, а тому закрила справи проти нього.

Про це заявив перший заступник начальника управління із розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Сергій Денисенко.

"По епізоду вимагання акцій фарфорового заводу справу порушено за заявою директора заводу, який дав свідчення щодо вимагання, а потім їх же і змінив, зокрема і на очній ставці зі Щербанем", - сказав він.

Також, за словами представника прокуратури, акціонери заводу підтвердили, що тиску на них не було.

"Ті ж акціонери, які давали інші свідчення про скоєний Щербанем злочин, на очних ставках заявили, що акції він у них не вимагав і претензій до Щербаня вони не мають", - додав Денисенко.

По епізоду перешкоджанню виборчого права, за словами представника прокуратури постраждалі також відмовилися від своїх свідчень та уточнили, що Щербань їх правомірно попереджав про відповідальність в разі невиплати зарплати та обов'язкових платежів".

Крім того Денисенко відзначив, що всі заявники притягувалися раніше до кримінальної відповідальності, зокрема за перевищення службових повноважень та за заволодіння чужим майном, підлог виборчих документів.

"Деякі з них прямо відзначили, що оговорили Щербаня, щоб не нести кримінальну відповідальність за свої протиправні дії", - додав він.

Так само прокуратура не знайшла доказів ухиляння Щербаня від сплати податків, пославшись на те, що ним було сплачено мито при продажі цінних паперів, що звільняло його від подальшої сплати податків.

Справу про володіння вогнепальною зброєю також закрито.

"Було вилучено 38 одиниць зброї, з них 21 – мисливська гладкоствольна зброя, 9 – мисливська нарізна зброя і пістолет "форд" калібру 9 мм. На всю зброю були відповідні дозволи. Щодо револьверу системи рикошет, то він не є придатний до стрільби", - зазначив він.

Щодо стендового пістолету, то на нього був відсутній дозвіл, але на ньому не було відбитків Щербаня і він заперечив його придбання.

"За таких обставин, скажіть, який суд винесе обвинувачувальний вирок щодо Щербаня? На мій погляд, відповідь очевидна навіть для студента першого курсу – ніякий", - відзначив Денисенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування