У Медведька підтвердили, що Луценка можуть посадити на 12 років

Понеділок, 19 березня 2007, 12:59

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо Юрія Луценка за фактом незаконної видачі іменної вогнепальної зброї.

Про це на прес-конференції у понеділок повідомив заступник начальника управління з особливо важливих справ Генпрокуратури Сергій Денисенко.

"За достатніх підстав слідчими Генпрокуратури 2 березня цього року порушено кримінальну справу за статтями 364 частина 3 та 263 частина 1 Кримінального кодексу України стосовно Луценка про зловживання владою та службовим становищем, вчиненим працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки та незаконне поводження зі зброєю та бойовими приписами", - сказав він.

"Про незаконні вказівки Луценка готувати такі накази показують свідки та вилучені документи", - додав Денисенко.

За його словами, у межах розслідування цієї справи перевіряються "характеризуючи дані щодо Луценка, у тому числі щодо його громадянства у державі Ізраїль".

Крім того, розслідуються факти незаконної видачі вогнепальної зброї іншими колишніми керівниками МВС – "31 незаконний наказ Білоконя, 21 наказ колишнього виконуючого обов’язки міністра Жуком, 4 накази Гусарова".

"Лише на підставі незаконних наказів колишнього міністра Луценка було знято з обліку 51 одиницю короткоствольної вогнепальної зброї з боєприпасами на суму понад 143 тисячі гривень, яку передано особам, які не мали на це законного права", - сказав Денисенко.

Як відомо, злочини за статтями 364 частина 3 та 263 частина 1 караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна, а також позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News