У Януковича продовжують пропагувати "ігнор" указів Ющенка

Понеділок, 19 березня 2007, 14:27

Акт президента, оприлюднений без підпису прем'єра і міністра, відповідального за його виконання, не є обов'язковим для виконання.

Про це заявив представник Кабінету міністрів у Конституційному суді Павло Кондик у понеділок на засіданні Конституційного суду.

Він відзначив, що інститут скріплення актів президента підписами прем'єра і міністра, відповідального за його виконання, є елементом механізму стримування і противаг між гілками влади.

Представник Кабміну підкреслив, що оприлюдненим може бути лише акт президента, на якому стоїть підпис прем'єра і міністра, відповідального за його виконання.

У свою чергу, представник інтересів президента в КС Ростислав Солодкий, підкреслив, що скріплення підписами актів президента прем'єром і відповідальним міністром є їхнім обов'язком.

"Це означає, що вони несуть відповідальність за акт президента і його виконання перед главою держави, який може ініціювати питання про відповідальність Кабміну перед парламентом", - відзначив Солодкий.

Постійний представник Верховної Ради в Конституційному суді Анатолій Селиванов підкреслив, що інститут контрасигнації дає більше повноважень діяти самостійно, ніж було раніше.

Разом з тим він вважає, що більш докладно це питання має бути виписане в окремому законі, який має ухвалити Верховна Рада.

Як відомо, КС у понеділок продовжив розгляд справи за конституційним поданням Кабміну про офіційне тлумачення положень Конституції, що передбачає, що акти президента повинні бути скріплені підписами прем'єр-міністра і міністра, відповідального за його виконання (контрасигнація).

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування